Правоохоронці викрили перших 10 військових рф, причетних до злочинів у Бучі

Правоохоронці викрили перших 10 військових рф, причетних до злочинів у Бучі

Фото
Укрінформ
Правоохоронці викрили перших десятьох військовослужбовців з 64 окремої мотострілецької бригади сухопутних військ російської федерації, яка причетна до злочинів у Бучі.

Про це повідомила на своїй сторінці у Фейсбук генпрокурор Ірина Венедіктова, передає Укрінформ.

Вона поінформувала, що прокурори Бучанської окружної прокуратури повідомили про підозру у жорстокому поводженні з цивільним населенням та інших порушеннях законів та звичаїв війни:

  • молодшому сержанту В’ячеславу Лаврентьєву;
  • рядовому Григорію Наришкіну;
  • рядовому Василю Князєву;
  • єфрейтору Семену Мальцеву;
  • рядовому Сергію Пєскарьову;
  • рядовому Альберту Раднаєву;
  • єфрейтору Михайлу Кашину;
  • єфрейтору Андрію Бізяєву;
  • єфрейтору Дмитру Сергієнку;
  • сержанту Нікіті Акімову.

“У досить короткі строки слідством встановлено, що під час окупації Бучі саме вони захоплювали у заручники беззбройних цивільних, морили їх голодом і спрагою, тримали їх на колінах із зв’язаними хомутами руками та заліпленими очима, знущались і били. В хід ішли кулаки і приклади. У людей вибивали інформацію про розташування ЗСУ та тероборони, декого взагалі катували безпричинно. Російські військовослужбовці погрожували потерпілим вбивством і навіть імітували страту своїх бранців, стріляючи у їхньому напрямку”, - написала Венедіктова.

Читайте також: Буча, «звільнена» Херсонщина, та «західна ТРО на Донбасі» - які фейки поширює рф

Правоохоронці викрили 10 військових рф, причетних до злочинів у Бучі / Фото: Ірина Венедіктова

За її словами, слідство має докази, що ці російські військові грабували місцеве населення, забираючи особисті речі і «трофейну» побутову техніку.

Генпрокурор зазначила, що роль і участь кожного з них в цих злочинах встановлена слідчим шляхом завдяки оперативній роботі прокурорів та поліцейських, а також їхні особисті дані допомогли зібрати журналісти «Слідство Інфо».

Наразі цих військових перевіряють і на причетність до вбивств у Бучі.

Читайте також: Тут було пекло: Стефанчук і спікери трьох країн відвідали Ірпінь, Бучу та Гостомель

Венедіктова звернулася до можливих свідків звірств у Бучі, у разі наявності інформації про причетність згаданих російських військових до цього, інформувати про це Київську обласну прокуратуру: 097-053-04-65, 097-838-31-87, 050-107-66-75 або Бучанську окружну прокуратуру: 063-530-69-06.

Крім того, докази військових злочинів можна надсилати на портал https://warcrimes.gov.ua/

Як повідомлялося, на початку квітня Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область були визволені від російських загарбників. У визволених містах та селах зафіксовані масові вбивства загарбниками цивільних.

8 квітня президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн та Високий представник ЄС Жозеп Боррель здійснили візит до України та відвідали місто Буча, де були знайдені численні ознаки важких злочинів російських окупантів проти людства, включаючи вбивства цивільного населення, тортури та зґвалтування ні у чому не повинних людей. Після цього візиту президент Єврокомісії доручила єврокомісару з питань юстиції підтримувати та координувати розслідування цих злочинів на рівні усього Євросоюзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-