З початку повномасштабного вторгнення рф в Україну загинули 2 787 цивільних – ООН

З початку повномасштабного вторгнення рф в Україну загинули 2 787 цивільних – ООН

Укрінформ
Управління верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ) зафіксувало 2 787 випадків загибелі та 3 152 випадки поранень цивільного населення України внаслідок повномасштабного російського вторгнення.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у повідомленні УВКПЛ за 27 квітня.

Зазначається, що серед убитих - 912 чоловіків, 611 жінок, 61 дівчинка та 74 хлопчики, а також 67 дітей та 1 062 дорослих, стать яких наразі невідома. Крім того, поранено 365 чоловіків, 296 жінок, 66 дівчаток, 73 хлопчики, а також 163 дитини та 2 189 дорослих, стать яких невідома.

Зауважується, що більшість смертей та поранень зумовлена застосуванням боєприпасів та вибухових речовин із великою площею ураження, включаючи обстріли з важкої артилерії та реактивних систем залпового вогню, а також ракетні та повітряні удари.

УВКПЛ вважає, що фактичні цифри значно вищі, оскільки отримання інформації з деяких місць, де тривають інтенсивні бойові дії, затримується, а багато звітів ще очікують на підтвердження.

Читайте також: В ООН обговорять відповідальність росії за звірства, вчинені в Україні

Це стосується, наприклад, Маріуполя (Донецька область), Ізюма (Харківська область) та Попасної (Луганська область), де є повідомлення про численні жертви серед мирного населення.

Читайте також: У кремлі спростували домовленість про участь ООН в евакуації цивільних із Маріуполя

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. російські війська знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

США, Європейський Союз та інші країни світу застосували санкції проти країни-агресора, міжнародна ізоляція якої посилюється з кожним днем. Багато компаній оголосили про припинення роботи в рф та вихід із спільних проєктів.

Фото: Олег Ревега

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-