Держави ОДКБ не підтримують росію у війні проти України – розвідка

Держави ОДКБ не підтримують росію у війні проти України – розвідка

Укрінформ
Країни - члени Організації договору колективної безпеки не виявляють бажання брати участь у війні росії проти України.

Як передає Укрінформ, про це Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє в Телеграмі.

Організація договору колективної безпеки є військово-політичною міжнародною організацією, до якої входять білорусь, Вірменія, Казахстан, Киргизстан, Таджикистан і росія.

За даними ГУР, попри наполягання рф, учасники ОДКБ не хочуть ухвалювати рішення щодо проведення миротворчих операцій поза межами своїх країн, зокрема на території так званих "днр" та "лнр".

Натомість члени ОДКБ можуть розглянути можливість обмеженого розгортання національних контингентів на території рф або білорусі, однак лише після офіційної заяви щодо нападу України на їхню територію.

15 квітня міністр оборони Казахстану Руслан Жаксиликов заявив, що його країна не отримувала запит щодо направлення на територію України національних військ, та підтвердив, що в ході останнього засідання військового комітету ОДКБ питання участі у збройному конфлікті на території України не розглядалося.

На сьогодні всі країни ОДКБ, крім рф та білорусі, дотримуються нейтралітету в питанні російського вторгнення. Жодна з них не визнала анексію росією Криму та "незалежність" "днр" і "лнр".

Читайте також: Росія панічно шукає резерви і просить допомоги в країн ОДКБ – Подоляк

Як повідомляв Укрінформ, за даними розвідки, військове командування рф намагається залучити до війни з Україною курсантів з Лівії та учасників бойових дій у Сирії та Чечні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-