рф планує загнати на війну курсантів з Лівії й учасників бойових дій у Сирії та Чечні

рф планує загнати на війну курсантів з Лівії й учасників бойових дій у Сирії та Чечні

Укрінформ
Військове командування рф намагається залучити до війни з Україною курсантів з Лівії та учасників бойових дій в Сирії та Чечні.

Про це Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Склад окупаційної армії найближчим часом можуть поповнити слухачі Михайлівської військової артилерійської академії (Санкт-Петербург), які проходять стажування на території Лівії. Командування академії вживає заходів для повернення слухачів на території рф та залучення їх до бойових дій проти України», - заявили у ГУР МОУ.

Читайте також: Високі зарплати, грабунок та мародерство: рф обіцяє «привілеї» за вступ до війська - розвідка

Також росіяни шукають військовослужбовців, які можуть погодитись узяти участь у збройній агресії на території України. З цією метою навіть ідуть на зменшення складу російського угруповання на території Сирії. Останніми днями у цьому угрупованні проведено організаційно-штатні зміни. Відтак у тактичному угрупованні «Алеппо» було скорочено 200 посад, зауважили у розвідці.

Очікується, що після повернення скорочених військовослужбовців вони одразу будуть направлені до районів ведення бойових дій.

Читайте також: Мобілізованих з «л/днр» використовують як «живий щит» для кадрових російських військових

Загалом російське військове командування виявляє значний інтерес до військовослужбовців, які брали участь у бойових діях на території Сирії та Чечні.

«Наразі активно проводяться заходи щодо залучення їх до складу окупаційної армії. Основні регіони де проведення мобілізаційної кампанії: Краснодарський край, Пермський край, Республіки Дагестан, Інгушетія, Калмикія. Ці дії супроводжуються потужною пропагандистською кампанією щодо «нацистського/карального» режиму в Україні», - зазначають у ГУР МОУ.

Крім того, зауважили у розвідці, підтверджується інформація, що учасників бойових дій на території України додатково мотивують можливістю покращити своє матеріальне становище за рахунок «трофеїв».

Читайте також: У Мелітополі загарбники примусово мобілізують чоловіків

Як повідомляв Укрінформ, у Чечні російська влада відправляє на війну з Україною ув’язнених, у тому числі родичів опозиціонерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-