Українській армії перерахували $6 мільйонів, якими намагалися підкупити керівників НАБУ і САП

Українській армії перерахували $6 мільйонів, якими намагалися підкупити керівників НАБУ і САП

Укрінформ
На підтримку Збройних сил України було перераховано 6 млн доларів, якими, за інформацією слідства, раніше хотіли підкупити керівництво НАБУ та САП.

Про це поінформувала пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у Телеграмі, передає Укрінформ.

«​З ініціативи САП та НАБУ Вищий антикорсуд перерахував кошти на потреби ЗСУ в кримінальному провадженні щодо спроби підкупу керівництва САП та НАБУ для закриття кримінального провадження за підозрою ексміністра екології та природних ресурсів часів колишньої влади. Станом на сьогодні, 6 млн доларів уже перераховані на потреби ЗСУ», - уточнюється у повідомленні.

Фото: САП
Фото: САП

Як повідомлялося, 12 червня 2020 року детективи НАБУ затримали групу осіб, які намагалися передати 6 млн дол. хабаря керівництву антикорупційних органів за закриття кримінального провадження проти ексміністра екології часів Януковича Миколи Злочевського, яке восени 2019 року Генпрокуратура передала до НАБУ.

Читайте також: Через агентства ООН на допомогу Україні зібрали понад $1,8 мільярда

29 жовтня 2021 року правоохоронні органи завершили розслідування у справі про можливу співучасть у наданні неправомірної вигоди заступнику генерального прокурора - керівнику САП, підозрюваним у якій є колишній міністр екології Микола Злочевський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-