ЦПД оприлюднив добірку фейків від роспропаганди за добу

ЦПД оприлюднив добірку фейків від роспропаганди за добу

Укрінформ
Центр протидії дезінформації при РНБО України представив добірку фейків, маніпуляцій та дезінформаційних «вкидів», які російська пропаганда спродукувала впродовж доби.

Як передає Укрінформ, про це ЦПД повідомляє у Телеграмі.

Зазначається, що незважаючи на заяву віцепрем'єр-міністра - міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук про те, що домовленостей про гуманітарні коридори з «Азовсталі» не було, міноборони рф повідомило, що «київська влада зірвала гуманітарну операцію» цивільного населення, що переховується на території комбінату. У ЦПД застерігають, що це маніпуляція.

Читайте також: ЦПД назвав основні тези про Україну, які роспропаганда поширювала впродовж тижня

Також, незважаючи на попередні повідомлення про збір силовиками рф уламків збитих українських дронів для підготовки провокацій, кілька російських Телеграм-каналів повідомили, що в Курській області рф було збито ударний безпілотник «Байрактар», який перебуває на озброєнні ЗСУ. У ЦПД застерігають, що це фейк.

Крім того, пропагандисти рф повідомили, що російське с. Нехотіївка (Білгородська область) «обстріляли з боку України». За їх словами, «пошкоджено житлові будівлі та особистий транспорт». У ЦПД застерігають, що це маніпуляція.

Читайте також: У російських відомствах і держкомпаніях з'являться «політруки-кадровики»

Як повідомляв Укрінформ, у ЦПД заявили, що росія дедалі більше наближається до сценарію розвитку санкційних «друзів», зокрема Ірану.

Станом на 22 квітня 2022 року проти росії запроваджено 9 741 санкцію - це абсолютний світовий рекорд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-