На «Азовсталі» перебувають більш як 1 000 жінок і дітей та понад пів тисячі поранених - Верещук

На «Азовсталі» перебувають більш як 1 000 жінок і дітей та понад пів тисячі поранених - Верещук

Укрінформ
На «Азовсталі» перебувають більше тисячі жінок, дітей та понад 500 поранених.

Як повідомляє Урядовий портал, такі дані навела віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, передає Укрінформ.

«Наші військові не збираються здаватися. Але ж на «Азовсталі» є цивільні – а це більше тисячі жінок та дітей, понад 500 поранених, серед них є важкопоранені! Вони мають право вибратись! Ми це все довели до росії. Їм відомо, скільки там цивільних людей», - сказала Верещук.

Читайте також: На Великдень загарбники депортували з Маріуполя до росії 149 людей, з них 23 дитини

Вона пояснила, що зараз туди неможливо підійти й тим більше – створити гуманітарний коридор: росія бомбардує, завдає ракетних ударів, обстрілює підходи.

«Я хочу, щоб вся світова спільнота знала та сприймала саме так, що зараз відбувається на «Азовсталі». Вони (загарбники – ред.) не хочуть йти на будь-які перемовини. І це є воєнним злочином, за який буде покарання», - наголосила Верещук.

Читайте також: Біля Маріуполя виявили ще одну братську могилу - росіяни змушують місцевих рити рови «за їжу»

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський 24 квітня провів розмову з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом, під час якої наголосив на необхідності негайної евакуації цивільних із Маріуполя, зокрема з «Азовсталі», негайного обміну заблокованих військових.

Агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-