Президент: російська армія зробила цьогорічний Великдень в Україні червоним від крові

Президент: російська армія зробила цьогорічний Великдень в Україні червоним від крові

Укрінформ
Цього року російська армія зробила Великдень в Україні не формально червоним днем у календарі, а червоним від крові.

Про це Президент Володимир Зеленський заявив у відеозверненні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"росії пропонувалося великоднє припинення вогню. Але православний світ побачив, що для російських загарбників Великдень нічого не означає. Це для них просто червона дата в календарі, для якої потрібні спеціальні слова, спеціальна поведінка, але не те, що називається вірою, і не те, що називається в християнстві добром. російська армія зробила цей Великдень червоним не тільки формально в календарі, але й червоним від крові. Християни такого би не зробили, маючи можливість встановити мир", – сказав глава Української держави.

За його словами, тримати свічку у храмі ще не означає бути християнином, їсти і навіть святити паски щороку також замало, щоб бути людьми, бути християнами.

Зеленський наголосив, що російська федерація "привітала" Україну з Великоднем повітряною загрозою майже на всій території держави, а також ракетним ударом по Кременчуку Полтавської області. Президент підкреслив, що немає такої військової загрози, від якої цей удар міг би убезпечити росію.

"Це просто свідоме знищення життя в Україні, знищення, яке не припинилося навіть у найбільше православне свято. Тож чи християни ці люди?" – додав глава держави.

Він поінформував, що впродовж учорашнього дня російські війська обстрілювали українські міста і громади, зокрема Чугуїв Харківської області. Президент нагадав, що внаслідок російських атак убито двох дітей – дівчаток 5 і 14 років.

"Убивати дітей, руйнувати життя, покривати цинічною і тотальною брехнею усе, що зроблено проти мирних міст, усе, що робить росія на території України - це точно не християнство. Це те, чому протистояв Христос", – наголосив глава держави.

Читайте також: росія не шукає миру, тому треба перекрити їй усі можливості обходити санкції - Зеленський

Зеленський також підкреслив, що християни не відмовлялися би відкривати гуманітарні коридори з Маріуполя, не знімали би в окупованих районах України пропагандистські репортажі про роздачу нібито гуманітарних пасхальних наборів, не влаштовували би жорсткий окупаційний режим на захоплених територіях Запорізької та Херсонської областей, де людей катують, тримають у заручниках, не дають залишати окуповані території, погрожуючи смертю.

Як повідомлялося, 24 квітня християни східного обряду святкували Великдень.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-