Загарбники створили концтабори і депортують українців до сибіру - Зеленський

Загарбники створили концтабори і депортують українців до сибіру - Зеленський

Укрінформ
На тимчасово захоплених територіях російські агресори утримують українців у так званих фільтраційних таборах, звідки відправляють до сибіру та на далекий схід.

Про це заявив Володимир Зеленський у відеозверненні, передає Укрінформ.

«росія продовжує підтримувати діяльність так званих фільтраційних таборів, зокрема поблизу Маріуполя. Хоча чесна назва для них насправді інша – це концентраційні табори. Такі, які будували й нацисти свого часу. Українців із цих таборів – тих, хто вижив, – відправляють далі на окуповану територію і в росію. Зафіксовані факти депортації наших громадян у російську глибинку, в сибір, навіть у владивосток», - розповів Президент.

Він підкреслив: росіяни депортують і дітей, сподіваючись, що вони забудуть, де їхній дім, звідки вони.

Читайте також: Під Маріуполем у фільтраційних таборах ворог утримує до 27 тисяч людей

«А вони з України», - наголосив глава держави.

Водночас він поінформував, що розкриваються нові факти про злочини російських загарбників проти маріупольців, установлюються місця поховання вбитих росіянами людей.

«Ідеться про десятки тисяч загиблих маріупольців. Фіксуються переговори окупантів про те, як вони приховують сліди своїх злочинів», - сказав Зеленський.

Читайте також: Зеленський: Справедлива відповідь за злочини всіх російських убивць - лише питання часу

24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. ЗСУ, Сили територіальної оборони та весь український народ ефективно чинить спротив російським військам і завдають їм великих втрат.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-