Ворог намагається наростити темпи наступу на сході України

Ворог намагається наростити темпи наступу на сході України

Дані Генштабу
Укрінформ
Противник намагається наростити темпи проведення операції на сході України з метою оточення угруповання Об’єднаних сил, а також для повного контролю над Донецькою та Луганською областями.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

«Триває п’ятдесят дев’ята доба героїчного протистояння українського народу російському воєнному вторгненню. Противник продовжує ведення повномасштабної збройної агресії проти нашої держави. Намагається наростити темпи проведення операції на сході України з метою оточення угруповання Об’єднаних сил, а також встановлення повного контролю над Донецькою та Луганською областями», - йдеться у повідомленні.

Так, на Волинському і Поліському напрямках противник активних дій не проводив, ознак формування наступальних угруповань не виявлено.

Читайте також: Ворог продовжує зосереджувати основні зусилля на напрямку Слов‘янськ–Краматорськ

На Слобожанському напрямку ворог продовжує часткове блокування міста Харкова, здійснює артилерійські обстріли позицій українських підрозділів та цивільної інфраструктури в районі населених пунктів Чугуїв, Коробочкіно та Довгеньке.

Зокрема, на Донецькому і Таврійському напрямках основні зусилля противника зосереджені на взятті під контроль населених пунктів Попасна, Рубіжне та підготовці до наступу на місто Сєвєродонецьк. В районі населеного пункту Мар’їнка та на більшості інших напрямків в ході бойових дій ворог успіху не має.

На Південнобузькому напрямку загарбники активних наступальних дій не проводили, здійснювали поодинокі обстріли наших підрозділів зі ствольної артилерії.

За наявною інформацією, ворог має суттєві проблеми з медичним забезпеченням своїх підрозділів, існують труднощі з евакуацією поранених, не вистачає медикаментів. Через зростання числа поранених, у місті Балаклея ворог одночасно з розгорнутим військовим шпиталем використовує можливості міської поліклініки.

Зазначається, що у місті Вовчанськ, яке тимчасово захоплене ворогом, молодший медичний персонал закладів охорони здоров’я примусово відправляють для надання першої медичної допомоги до підрозділів противника, що перебувають на лінії зіткнення з Силами оборони України.

Читайте також: В Україні ліквідували вже близько 21 600 російських військових

Також, російські війська мають суттєві проблеми з поповненням особовим складом, продовжуються спроби примусової мобілізації до лав окупаційних військ жителів Херсонщини.

«За наявною інформацією, для переміщення вантажів військового призначення на тимчасово захоплених територіях противник використовує цивільні вантажівки. Окупанти продовжують використовувати викрадену сільськогосподарську техніку для військових потреб», - додають у Генштабі.

Як повідомлялося, українські захисники з 24 лютого по 23 квітня ліквідували близько 21 600 російських військових.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-