Ворог продовжує зосереджувати основні зусилля на напрямку Слов‘янськ–Краматорськ

Ворог продовжує зосереджувати основні зусилля на напрямку Слов‘янськ–Краматорськ

Укрінформ
Ворожі російські війська продовжують зосереджувати основні бойові зусилля на напрямку Слов‘янськ – Краматорськ (Донецька область) та намагаються розвивати наступ у напрямку Гуляйполя (Запорізька область).

Про це радник керівника Офісу Президента Олексій Арестович повідомив під час брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

"Триває 59-та доба російсько-української війни. Протягом доби воєнно-політична обстановка навколо України суттєво не змінилася. Ворог продовжує зосереджувати основні зусилля на напрямку Слов‘янськ – Краматорськ та намагається розвивати наступ у напрямку Гуляйполя", – сказав Арестович.

За його словами, ворог проводить активні штурмові пошукові дії – шукає слабкі місця в українській обороні, щоб зосередити на них основний удар. Однак радник керівника ОП зазначив, що вже шосту добу поспіль йому це не вдається. Арестович додав, що на цих напрямках російські війська наразі перегруповуються. "Ну, будемо чекати результати цього перегрупування. Щось мені підказує, що вони будуть невтішні для противника", – підкреслив він.

Водночас представник Офісу Президента повідомив, що на Харківщині Збройні сили України внаслідок вдалого контрнаступу звільнили три населені пункти.

Читайте також: Війська рф поновили авіаудари по Азовсталі та намагаються проводити штурм – Арестович

Окрім того, він розповів, що на Херсонському напрямку противник намагається вийти на адміністративні кордони Херсонщини.

"Я так бачу, що російський командувач генерал дворніков жене свої війська вперед, навіть попри дуже несприятливі умови, що відображається на втратах, яких зазнає противник", – зазначив Арестович.

Як повідомляв Укрінформ, українські захисники з 24 лютого по 23 квітня ліквідували близько 21 600 російських військових.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-