У Маріуполі загарбники проводять зачистку завалів Драмтеатру, тіла загиблих вивозять у Мангуш

У Маріуполі загарбники проводять зачистку завалів Драмтеатру, тіла загиблих вивозять у Мангуш

Укрінформ
У Маріуполі йде зачистка завалів розбомбленого російськими загарбниками Драматичного театру, знайдені тіла загиблих мирних мешканців упаковують в пластикові мішки і вивозять в с. Мангуш, де звалюють в траншею.

Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко в Телеграмі, передає Укрінформ.

«Окупанти продовжують «зачистку» в центрі Маріуполя. Наразі йде зачистка завалів Драматичного театру. В процесі зачистки окупанти упаковують знайдені тіла загиблих в пластикові мішки, тракторами та вантажівками переміщують в накопичувач в промисловій зоні в районі Нікольського шосе. Потім, за наповненням, вивозять в с. Мангуш, де насипом звалюють в 300-метрову траншею», - написав Андрющенко.

Він зазначив, що до «зачистки» від тіл загиблих маріупольців залучені виключно командировані працівники так званих «МСЧ ДНР» через відмову місцевих мешканців в участі в подібних роботах.

«Цинізму росіян немає межі. Територія скверу під Драматичним театром використовувалась для кладовища солдатів нацистської Німеччини, тіла яких було ексгумовано та перезаховано лише у 2018-2019 роках при проведенні реконструкції. Тепер росіяни знов перетворили центр Маріуполя на кладовище. Нема слів. Лише Лють!», - заявив радник мера.

Читайте також: У Маріуполі можуть провести обмін мирних людей на полонених росіян - Подоляк

Як повідомлялося, у Драматичному театрі Маріуполя, який 16 березня розбомбила ворожа російська авіація, загинуло 300 мирних жителів.

Агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу.

Маріупольський міський голова раніше заявляв, що з початку російського вторгнення у місті загинули до 20 тисяч мирних жителів. За даними Головного управління розвідки МОУ, у Маріуполі зафіксовано перебування 13 російських мобільних крематоріїв для зачистки вулиць від тіл загиблих цивільних мешканців. Усіх потенційних свідків звірств загарбники намагаються ідентифікувати через фільтраційні табори та знищити.

Читайте також: У виявленому похованні під Маріуполем може бути до 1000 містян

У заблокованому Маріуполі залишаються ще близько 120 тисяч мирних жителів.

Маріуполь продовжують боронити бійці полку «Азов», українська морська піхота та мотострілки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-