У Маріуполі можуть провести обмін мирних людей на полонених росіян - Подоляк

У Маріуполі можуть провести обмін мирних людей на полонених росіян - Подоляк

Укрінформ
Визволення людей із Маріуполя може відбутися у форматі обміну під час зустрічі переговорних делегації України та російської федерації в заблокованому військами рф місті. Захисники Маріуполя не складатимуть зброю під час виходу.

Про це член української переговорної делегації, радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк розповів в інтерв‘ю, яке транслювалося в загальнонаціональному телемарафоні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Чому треба зібрати там певну кількість людей, наприклад, переговорників із двох сторін? Для того, щоб можна було проговорити, що це не здача людей. На мій погляд, єдиний механізм, коли будемо ми та хтось із російського боку, тоді ми домовимося, що це обмін, наприклад. Тобто ми віддаємо певну кількість полонених, але забираємо своїх людей. Вони (захисники Маріуполя – ред.) точно не здадуть зброю", – сказав Подоляк.

Читайте також: Евакуацію з Маріуполя планують розпочати о 12.00 - Верещук

Він уточнив, що українська делегація пропонує російській приїхати в Маріуполь, щоб у результаті переговорів забрати із заблокованого міста людей, а далі продовжувати вирішувати питання з військової точки зору.

Як повідомляв Укрінформ, заступник командира полку "Азов" Святослав Паламар (позивний - друг Калина) повідомив, що командування оборонців Маріуполя спілкувалося з радником глави ОП Михайлом Подоляком і керівником переговорної групи Давидом Арахамією, які заявили про готовність прибути до Маріуполя на переговори з представниками рф Володимиром Мединським та Леонідом Слуцьким щодо евакуації військового гарнізону. Арахамія та Подоляк підтвердили свою готовність провести переговори в Маріуполі. Станом на 22 квітня делегація російської федерації наразі не відповіла на відповідну пропозицію.

Читайте також: Українські захисники показали дітей, які ховаються у бункерах «Азовсталі»

Агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних жителів, блокують гуманітарну допомогу.

У заблокованому місті залишаються ще близько 120 тисяч мирних жителів.

Маріуполь продовжують боронити бійці полку "Азов", українська морська піхота, мотострілки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-