Бельгія передасть Україні сучасні артсистеми та протитанкові комплекси - ЗМІ

Бельгія передасть Україні сучасні артсистеми та протитанкові комплекси - ЗМІ

Укрінформ
Уряд Бельгії ухвалив надати Україні додаткове новітнє озброєння для захисту від російського вторгнення, що може включати протитанкові та артилерійські системи.

Як повідомляє Укрінформ, про це пише VRT.

«Ключові міністри федерального уряду ухвалили рішення про доставку нової партії озброєння, аби допомогти Україні зупинити російське вторгнення. Нова поставка включатиме протитанкову зброю і, ймовірно, важку артилерію», - йдеться у повідомленні.

Як зазначає видання, протитанкові комплекси мають надійти від оборонної промисловості, тому що в армії немає необхідних запасів такої зброї. Це означає, що перед доставкою в Україну ці комплекси мають бути викуплені урядом Бельгії. На цей час не повідомляється про конкретну кількість таких комплектів військового обладнання.

Артилерійські системи уряд Бельгії планує викупити в однієї з фірм, яка деякий час тому придбала їх - у того ж таки уряду. За неофіційною інформацією, ця комерційна структура зажадала набагато вищу ціну за ту, що була сплачена при купівлі.

Читайте також: Бельгія повертає своє посольство до Києва – ЗМІ

«Дотепер поставки Бельгії в Україну включали лише невеликі предмети: боєприпаси, шоломи, бронежилети та стрілецьку зброю. Але після того, як війна у східній частині Донбасу набула ескалації, відразу кілька країн, включаючи США, Канаду, Велику Британію та Нідерланди пообіцяли поставити важке обладнання. Бельгія зараз іде по їхнім слідам, готуючи для доставки п’яту партію (зброї - ред.)», - ідеться у повідомленні.

Як зазначає VRT, Бельгія також надсилає в Україну команду криміналістів для ідентифікації жертв злочинів російської армії. Задля їхньої безпеки це робиться в рамках скоординованих зусиль Євросоюзу. Ці криміналісти допоможуть установити, чи жертви загинули внаслідок воєнних злочинів. Така експертиза є дуже важливою для майбутнього суду над воєнними злочинцями.

24 лютого росія продовжила військову агресію проти України, що почалася у 2014 році, та розпочала масовані бомбардування мирних українських міст і сіл. Російські військові розв’язали масовий терор на тимчасово окупованих територіях. ЗСУ та Сили територіальної оборони чинять запеклий опір російським загарбникам і завдають їм величезних втрат. На боротьбу з агресором піднявся весь народ України.

Читайте також: Бельгія заморозила російські фінансові активи на майже $200 мільярдів - ЗМІ

Бельгія з початку конфлікту відправляла в Україну переважно стрілецьку зброю, включаючи кулемети, а також засоби індивідуального захисту.

Під час глобального благодійного заходу на підтримку України, що відбувся у Варшаві 9 квітня, Бельгія виділила 800 мільйонів євро (із загальної суми у 10,1 мільярда євро, що була зібрана за результатами заходу). Ці гроші будуть спрямовані для надання Україні гуманітарної допомоги, а також для забезпечення соціального та правового захисту для мільйонів українських біженців, що рятуються від війни на території Євросоюзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-