Бельгія повертає своє посольство до Києва – ЗМІ

Бельгія повертає своє посольство до Києва – ЗМІ

Укрінформ
Бельгія планує повернути своє посольство до Києва після закриття його 2 березня з міркувань безпеки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Brussels Times.

«Бельгія готується знову відкрити своє посольство в столиці України, оголосила міністр закордонних справ Софі Вільмес. На початку березня посольство Бельгії було закрите, а його персонал евакуйований через зміни у ситуації з безпекою, за тиждень після того, як росія розпочала вторгнення в Україну. Такий намір Софі Вільмес підтвердила після засідання Ради міністрів ЄС із закордонних справ, що відбулося в понеділок у Люксембурзі», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Бельгія продовжить підтримувати Україну та зробить акцент на постачанні військового обладнання в рамках третього траншу у 500 мільйонів євро, виділеного Україні за рішенням ЄС.

Вільмес виступила за продовження дипломатичних зусиль, аби переконати інші держави посилити тиск на росію з вимогою припинення вогню та виведення всіх військ з України. Вона також застерегла проти сприйняття російської пропаганди, що активно поширюється у соцмережах.

«Росія не вагається у використанні брехні для виправдання вторгнення. Наразі вона намагається впливати на наших партнерів, говорячи, що ризики глобальної продовольчої безпеки пов'язані із європейськими санкціями, а не із війною проти України. Разом із цим, саме росія закрила порти в Азовському морі, блокуючи експорт зерна», - наголосила представниця Федерального уряду Бельгії.

Читайте також: Зеленський у вівторок звернеться до народу та парламенту Литви

Вона підтвердила, що Бельгія підтримала введення в дію п’ятого пакету санкцій проти росії і білорусі, та закликала до розгляду наступної серії санкцій «без жодних табу» та за умови закриття всіх прогалин, щоб не дозволити країні-агресору оминати санкції Європейського Союзу.

24 лютого росія напала на Україну, почала масовані бомбардування мирних міст і селищ, російські військові розв’язали масовий терор на тимчасово захоплених територіях.

Вище керівництво ЄС - президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн та високий представник ЄС Жозеп Боррель- 9-го квітня відвідали Україну та звільнене від загарбників місто Буча і закликали до проведення міжнародного розслідування воєнних злочинів росії в Україні, притягнення до відповідальності всіх винних, зокрема і політичне керівництво країни-агресора.

Минулого тижня Бельгія ухвалила рішення вислати з країни 21 російського дипломата зі складу представництва росії при ЄС за шпіонаж та діяльність, що суперечить їхньому дипломатичному статусу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-