24 лютого о 3:40: Данілов розповів про початок вторгнення рф в Україну

24 лютого о 3:40: Данілов розповів про початок вторгнення рф в Україну

Укрінформ
Широкомасштабне вторгнення росії в Україну розпочалося 24 лютого о 3:40 на ділянці Мілове в Луганській області, а вже потім – наступ був всюди.

Про це секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов сказав в інтерв’ю УП, передає Укрінформ.

"Вторгнення почалося о 3:40 в Луганській області на ділянці Мілове, але ми думали, що там вони заходять саме по території Донецької і Луганської областей. Ми вважали, що їхня мета після визнання "республік" забрати їх в межах областей. Але потім вже через годину двадцять наступ почався скрізь. Я одразу поїхав до президента, там вже був Денис Монастирський, я приїхав другим. Володимир Олександрович був у білій сорочці, і мені це так, знаєте... запам'яталося... Каже: "Ну що? Будемо боротися!", - розповів Данілов.

Читайте також: Грандіозні плани путіна провалилися на полі бою в Україні - Байден

За його словами, близько 5:30 ранку було вже скликане термінове засідання РНБО. Усі проєкти рішень були підготовлені.

Данілов зазначив, що 23 лютого відбулося засідання Радбезу про введення надзвичайного стану, де вже лунали пропозиції, що треба вводити воєнний стан, але не хотіли цим провокувати росію.

Читайте також: У Міноборони Британії пояснили, чому путін дав наказ не штурмувати «Азовсталь»

Окрім того, Данілов розповів, що білоруські посадовці за кілька днів перед початком повномасштабного вторгнення росії до України запевняли, що не братимуть у ньому участі.

«Для нас напад (росії – ред.), який стався, не був такою новиною. Але були неприємності, що Білорусь вирішила брати в усьому цьому участь. Ми дійсно не очікували, що так буде. Я можу сказати, що за пару днів до цього були телефонні дзвінки міністру оборони Білорусі, і нас запевняли, що вони не будуть брати в цьому участі», - зазначив Данілов.

Водночас він уточнив, що були дзвінки голови прикордонної служби України своєму білоруському колезі.

«Але, на жаль, так сталося, що територія Білорусі була безпосередньо використана для цього нападу», - підкреслив секретар РНБО.

Як повідомлялося, президент рф путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-