У Міноборони Британії пояснили, чому путін дав наказ не штурмувати «Азовсталь»

У Міноборони Британії пояснили, чому путін дав наказ не штурмувати «Азовсталь»

Укрінформ
російський президент володимир путін відмовився від штурму промислової зони заводу «Азовсталь» через ризик отримати великі втрати своїх військових. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міноборони Великої Британії у Tвітері.

«Повний наземний штурм росією заводу («Азовсталь» - ред.), ймовірно, призвів би до значних втрат росіян, що ще більше знизить їх загальну боєздатність», - заявили у відомстві.

У Міноборони додали, що саме тому путін вирішив перекинути частину своїх військ у Маріуполі на інші напрямки на сході України.

Читайте також: Арестович каже, що загроза втрати Маріуполя відступила

«Незважаючи на поновлення наступу росії (на схід України – ред.), вони все ще страждають від втрат, зазнаних раніше під час конфлікту. Щоб спробувати відновити свої виснажені сили, вони почали перекидати свою непрацездатну техніку у росію для ремонту», - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, президент рф володимир путін назвав штурм промислової зони заводу «Азовсталь» у Маріуполі недоцільним, наказав главі міноборони сергію шойгу відмінити його і встановити блокаду. Путін також дав доручення вкотре запропонувати оточеним скласти зброю, гарантуючи життя, гідне поводження відповідно до міжнародно-правових актів, кваліфіковану медичну допомогу пораненим.

Читайте також: Евакуювати маріупольців не вдалося через обстріли – Верещук

Раніше командир 36-ї окремої бригади морської піхоти майор Сергій Волина, який захищає Маріуполь, звернувся до світових лідерів з проханням вивезти бійців та мирних жителів Маріуполя на територію третьої держави. Він повідомив, що серед бійців понад 500 поранених. Крім того, на заводі "Азовсталь" перебувають сотні цивільних. При цьому заступник командира полку "Азов" капітан Святослав Паламар заявляв, що захисники Маріуполя вважають неприйнятною пропозицію росії роззброїтися і здатися в полон, вони готові під гарантії третьої сторони евакуюватися зі стрілецькою зброєю, забравши поранених і тіла загиблих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-