Повномасштабне вторгнення рф: у «магістральній» справі вже 620 підозрюваних

Повномасштабне вторгнення рф: у «магістральній» справі вже 620 підозрюваних

Інфографіка
Укрінформ
У «магістральному» кримінальному провадженні щодо вторгнення рф в Україну уже наявно 620 підозрюваних осіб.

 Про це пресслужба Офісу генпрокурора поінформувала у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Магістральна справа щодо агресії рф: 620 підозрюваних – представники військово-політичного керівництва рф. Це – міністри, депутати, військове командування, посадовці, керівники правоохоронних відомств, розпалювачі війни та пропагандистів Кремля», - йдеться у повідомленні.

Щодо злочинів агресії та воєнних злочинів рф, то станом на ранок 22 квітня правоохоронці уже зареєстрували 7836 таких злочинів, з них: 7599 – щодо порушення законів та звичаїв війни, 48 – щодо планування, підготовки або розв’язання та ведення агресивної війни, 11 – щодо пропаганди війни, 178 – це інші.

Читайте також: Штати допомагають Україні збирати та зберігати докази воєнних злочинів рф

Щодо злочинів проти нацбезпеки, то наразі уже зареєстровано 3652 таких злочинів, з них: 2355 – щодо посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, 632 – щодо держзради, 60 – щодо диверсії, 605 – це інші.

Як повідомляв Укрінформ, Міжнародний кримінальний суд у березні за зверненням 42 країн оголосив про початок розслідування воєнних злочинів внаслідок вторгнення рф в Україну.

24 лютого російський президент володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-