На території білорусі зменшилася інтенсивність руху російської техніки

На території білорусі зменшилася інтенсивність руху російської техніки

Дані Генштабу
Укрінформ
Противник продовжував наступальні дії у Східній операційній зоні з метою встановлення повного контролю над Донецькою і Луганською областями. Водночас зафіксовано суттєве скорочення інтенсивності руху російської військової техніки по території білорусі.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба Генштабу ЗСУ.

«Водночас, не припиняються ракетно-бомбові удари по об’єктах військової та цивільної інфраструктури на всій території України», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що на Волинському, Поліському та Сіверському напрямках противник активних дій не проводив, ознак формування наступальних угруповань не виявлено.

Читайте також: У Маріуполі заблоковані понад 400 поранених українських військових - Зеленський

На Слобожанщині обстановка суттєвих змін не зазнала. Триває часткове блокування Харкова; на тимчасово захопленій території Харківської області окупаційні війська забороняють переміщення місцевого населення, заблокована доставка гуманітарної допомоги з українського боку.

Крім того, ворог намагався взяти під повний контроль Маріуполь. Продовжував завдавати авіаційних ударів та здійснював спроби штурмових дій в районі морського порту і заводу “Азовсталь”.

На тимчасово захопленій території Херсонської області окупаційна влада оголосила мобілізацію осіб чоловічої статі. Крім того, за наявною інформацією, на 1 травня в зайнятій рф частині Херсонщини заплановано проведення так званого “референдуму”. А у період 2-10 травня - "перепису населення". Місцевим жителям заборонено будь-яке переміщення між населеними пунктами.

Читайте також: Україна і світ ніколи не визнають результати «референдумів» загарбників на півдні України – МЗС

На Південнобузькому напрямку тривають обстріли Миколаєва, противник намагається покращити тактичне положення та наблизитися до міста, успіху не має.

У Генштабі також повідомили про значні втрати ворога в особовому складі та військовій техніці. За уточненими даними, був ліквідований командир першого мотострілецького полку другої мотострілецької дивізії першої танкової армії західного військового округу підполковник Денис Мєжуєв. Два представники керівного складу цього ж з’єднання отримали важкі поранення та знаходяться на лікуванні в москві.

Читайте також: Мобілізовані з «ЛНР» масово здаються українським військовим - СБУ

Крім того, значно деморалізує особовий склад окупаційних підрозділів примусова мобілізація у невизнаних територіальних утвореннях Донецької та Луганської областей, незадовільне харчування, низьке фінансове та матеріальне забезпечення.

Як повідомляв Укрінформ, українські захисники впродовж дня знищили два ворожих гвинтокрили Мі-8. Крім того, на Харківщині знищено два російських винищувачі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-