Важка техніка Україні потрібна, щоб зберегти життя людей – Зеленський

Важка техніка Україні потрібна, щоб зберегти життя людей – Зеленський

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський наполягає на необхідності постачання Україні міжнародними партнерами важкого озброєння, якого досі не вистачає.

Про це він заявив на спільній пресконфренції з прем'єр-міністрами Іспанії і Данії Педро Санчесом та Метте Фредеріксен, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Населення (України – ред.) об’єдналося – це немало, але, на жаль, зараз цього вже замало для того, щоб протистояти такій великій армії. Що стосується, наприклад, техніки – це багатотисячна армія (російська – ред.), там тисячі танків, тисячі броньованої техніки, артилерії, багато всього, ракет… Зараз ми стоїмо, зараз це наш живий паркан, а ми дуже хочемо, щоб був не живий паркан із наших воїнів, яких у нас не так багато, але вони всі герої, а ми хочемо, щоб була важка зброя. Важкої зброї недостатньо», - сказав Президент.

Глава держави зазначив, що на зустрічі з прем'єрами обговорювалося питання надання Україні озброєння, і розраховує на «деякі речі», які є у цих країн.

Читайте також: Зеленський зустрівся з прем'єрами Іспанії та Данії

Зеленський підкреслив, що для росіянам байдуже, скільки людей у них загине, але Україні не все одно.

«Ми дуже хочемо зберегти життя (українських захисників – ред.), для цього потрібна ця техніка, її не вистачає, говорю відверто», - додав Президент.

Як повідомлялося, прем'єр-міністри Іспанії і Данії Педро Санчес та Метте Фредеріксен, які прибули у четвер в Україну, відвідали зруйновану росіянами Бородянку.

Тим часом міністр оборони ФРН Крістіне Ламбрехт заявила, що Німеччина не зможе сама постачати важке озброєння безпосередньо в Україну, оскільки запаси Бундесверу цього не дозволяють.

Популярне видання Bild дізналося, що Міністерство оборони Німеччини виключило фактично всі типи важкого озброєння зі списку, переданого Берліну Києвом, попри те, що німецька промисловість готова постачати такі системи. Зокрема, концерн Rheinmetall стверджує, що у них є танки Marder, які вони могли би продати.

Останнім часом уряд ФРН перебуває під вогнем критики через внутрішній супротив у питанні надання Україні озброєнь, яких вона насправді потребує.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-