До 98% будівель Маріуполя зруйновані – Зеленський

До 98% будівель Маріуполя зруйновані – Зеленський

Відео
Укрінформ
У Маріуполі вже майже все зруйновано, близько 95-98 відсотків усіх будівель.

Про це сказав Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю французькому каналу BFMTV , передає Укрінформ.

«Заблоковані і місцеві люди, і діти, і, і люди похилого віку, і військові. Заблоковані в місті Маріуполь. Це більше схоже не на війну, а на терористичну операцію з боку рф щодо Маріуполя і жителів цього міста. Там зруйновано все – 95-98% всіх будівель, всього, що там є. Ми говоримо з вами про школи, дитячі садочки, звичайні житлові квартали, заводи, набережна, це ж морське місто. Все! Ви ж розумієте, що якщо 3-4% щось живого там залишилося - це максимум, і воно так і є», - сказав Зеленський.

Він зазначив, що у місті постійно ведуться обстріли, тому велика кількість людей просто бояться навіть виходити.

За його словами, деяка кількість людей вирушила в бік території, яку контролює Україна, в бік Запорізької області, а деяка частина людей була евакуйована в бік території, яку контролює рф. Зеленський зауважив, що тисячі людей, які поїхали у бік рф, або тимчасово окупованої частини України, просто зникли.

«Діти, дорослі, вони всі зникли. Вони знаходяться зараз в різних містах, ми знаємо, в таборах спеціальних на російській території, а дехто просто зник. На сьогодні від 3,5 до 5 тисяч дітей, які вирушили в той бік, зникли безвісти. Це страшна трагедія», - сказав Президент.

Читайте також: У середу з Маріуполя змогли виїхати чотири автобуси, сьогодні евакуація продовжиться

Як повідомлялося, агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу.

Маріупольський міський голова раніше заявляв, що від початку російського вторгнення у місті загинули до 20 тисяч мирних жителів. У заблокованому Маріуполі залишаються близько 120 тисяч мирних жителів.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-