У середу з Маріуполя змогли виїхати чотири автобуси, сьогодні евакуація продовжиться

У середу з Маріуполя змогли виїхати чотири автобуси, сьогодні евакуація продовжиться

Укрінформ
У середу, 20 квітня, з Маріуполя по гуманітарному коридору виїхали чотири евакуаційні автобуси, і у четвер, 21 квітня, евакуація продовжиться.

Про це повідомила віце-прем'єр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук у Телеграмі, передає Укрінформ.

«По Маріуполю: По вчорашньому гуманітарному коридору з міста вдалося виїхати чотирьом евакуаційним автобусам. Вони заночували в Бердянську і зараз прямують на Василівку. Скоро чекаємо їх у Запоріжжі», - написала Верещук.,

Вона додала, що сьогодні, 21 квітня, продовжать евакуацію з Маріуполя жінок, дітей та осіб похилого віку. Посадка в автобуси на бульварі Шевченка на кільці біля торговельного центру «Порт-Сіті» о 14.00.

«Безпекова ситуація складна. Можуть бути зміни. Прошу стежити за офіційними повідомленнями», - додала Верещук.

Читайте також: Арахамія: Готові з Подоляком виїхати до Маріуполя, щойно буде підтвердження від росії

Як повідомляла Верещук увечері 20 квітня, через відсутність контролю над власними військовими на місцях окупанти не змогли забезпечити належне припинення вогню. Також через властиву неорганізованість та нехлюйство загарбники не змогли забезпечити вчасний підвіз людей до точки, де їх чекали десятки наших автобусів і «швидких».

Агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу.

Маріупольський міський голова раніше заявляв, що від початку російського вторгнення у місті загинули до 20 тисяч мирних жителів.

У заблокованому Маріуполі залишаються близько 120 тисяч мирних жителів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-