На сході ЗСУ знищили загін лівійців та сирійців – Данілов

На сході ЗСУ знищили загін лівійців та сирійців – Данілов

Укрінформ
На території тимчасово окупованих Луганської та Донецької областей на боці рф воюють приблизно 500 найманців із Лівії та Сирії. Нещодавно ЗСУ повністю знищили невеликий загін ворожих найманців.

Про це Секретар РНБО України Олексій Данілов сказав в ефірі радіо НВ, передає Укрінформ.

"Я не думаю, що їх тисячі. Це може бути 300−500 осіб: вони фізично більше завезти не можуть, тому що у них там так само йде війна, бойові дії", - сказав він.

Данілова попросили оцінити боєздатність лівійців та сирійців, яких зафіксували серед найманців ПВК Вагнера, що воюють проти України у східних областях.

"Мені складно говорити про них з погляду їхньої боєздатності. На сьогоднішній день у нас є фотографії саме цих людей, які були знищені в Луганській області, у Попасній. Розуміємо, про кого йдеться. Важко сказати, які вони вояки – у нас інші кліматичні умови, та й війна, напевно, інша. Я думаю, що вони не дуже очікували на те, що вони тут побачили", – сказав секретар РНБО.

Данілов повідомив, що ЗСУ повністю знищили невеликий загін сирійських та лівійських найманців, до складу якого входило приблизно 20-25 осіб.

Читайте також: Великий наступ росії на Донбасі ще не почався, ворог перевіряє сили ЗСУ — Данілов

"Ну а скільки їх там бродить територією Донецької та Луганської області, яка була окупована з 2014 року, важко сказати", – сказав Данілов.

Як повідомляв Укрінформ, секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов в інтерв’ю телеканалу Sky News заявив, що ефективність західної зброї та хоробрість українських військових допомогли відтіснити російські війська з північних регіонів України. За його словами, кінець війни буде набагато швидшим, якщо зброю від союзників доставлять швидко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-