На півдні розвідники знищили два приховані пости спостереження ворога – ОК «Південь»

На півдні розвідники знищили два приховані пости спостереження ворога – ОК «Південь»

Укрінформ
На півдні розвідувальний підрозділ виявив і знищив два прихованих пости спостереження ворога.

Як передає Укрінформ, про це оперативне командування «Південь» повідомляє у Фейсбуці.

"Нашим розвідпідрозділом виявлено та знищено два прихованих пости спостереження противника", - йдеться у повідомленні.

Зазначається також, що сили охорони та оборони південних регіонів продовжують ведення бойових дій на зайнятому рубежі.

Читайте також: Протиповітряна оборона за добу знищила три БпЛА та одну крилату ракету противника

«На Херсонщині окупанти активізували підготовку до референдуму. Дату імітації волевиявлення народу перенесли на 27 квітня. Намагаючись прискорити узаконення окупаційної влади, як завжди нехтують всіма законами та нормами. Те що референдум призначено серед тижня, у робочий день, додатково підкреслює, що волевиявлення місцевого населення загарбників не цікавить, а в заготовленому сценарії відомий результат», - уточнили в ОК«Південь».

Тим часом населені пункти області під постійними обстрілами. Навколо Олександрівки ворог намагався продовжити штурм, але успіху не мав.

На Миколаївщині, в населених пунктах, поблизу адмінмежі з Херсонщиною, загарбники змушують місцеве населення під погрозою зброєю фейковим голосуванням обирати собі нову місцеву владу, лояльну до загарбників. Ворог продовжує артилерійські удари по житлових кварталах та мирних жителях Миколаєва та області.

Читайте також: росіяни обстрілюють прикордоння Чернігівщини та Сумщини з «Градів» і мінометів

Ворожі спроби проведення повітряної розвідки за допомогою БПЛА «Орлан-10» зустріли влучний постріл стрілецької зброї українських підрозділів, безпілотник-розвідник знищено.

«Загальні втрати ворога на південному рубежі нашої оборони склали 34 рашисти та 7 одиниць техніки, серед яких танк, самохідна гаубиця «Мста-С», реактивна система залпового вогню, інша броньована, автомобільна, інженерна техніка. Корабельне угруповання ворогів в Чорному морі ані в кількості, ані в тактиці змін не зазнало», - зазначили в ОК «Південь».

У командуванні також зауважили, що ситуація в придністровсько-молдовській республіці щодо підготовки чи переміщення військ постійно моніториться, тримається на контролі.

«Сили охорони та оборони півдня на всіх напрямках готові до реагування на прояви ворожої активності», - зазначається у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Генштабу ЗСУ, з початку повномасштабного вторгнення бойові втрати росії в Україні становлять 20 900 осіб.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-