росіяни обстрілюють прикордоння Чернігівщини та Сумщини з «Градів» і мінометів

росіяни обстрілюють прикордоння Чернігівщини та Сумщини з «Градів» і мінометів

Укрінформ
російські війська зі своєї території обстрілювали прикордоння Сумщини з "Градів", а Чернігівщини - з мінометів. Крім того, вони ведуть аеророзвідку та облаштовують позиції біля кордону.

Про це на брифінгу сказав спікер Державної прикордонної служби України Андрій Демченко, передає Укрінформ.

"Зокрема, наші наряди вже фіксували ведення по території України обстрілів противником з "Градів": вогонь вівся з території росії в напрямку Сумської області. На Чернігівщині в один із днів ворог тричі з території росії вів мінометний вогонь навпроти державного кордону, і снаряди влучали поряд населеного пункту Сеньківка. Над місцевістю постійно кружляв ворожий безпілотник", - зазначив Демченко.

За його словами, також на напрямку Сеньківки прикордонний наряд виявив групу осіб зі зброєю, яка намагалася потрапити на територію України. По невідомих було відкрито вогонь, після чого вони відійшли.

Читайте також: Морська охорона ДПСУ оголосила мінну небезпеку в гирлах Дунаю

"Спостерігаємо, що по той бік кордону (в росії - ред.) на окремих напрямках, навпроти Чернігівської та Сумської областей, ворог проводить інженерне облаштування позицій та спостережних постів. Крім того, у російському прикордонні відмічалися окремі переміщення військової техніки", - поінформував речник ДПСУ.

Розвідувально-пошукові групи на Чернігівщині продовжують виявляти схрони зі зброєю та боєприпасами, залишені військовослужбовцями рф, а також снаряди.

Щодо українських прикордонників Демченко повідомив, що в рамках відновлення контролю над державним кордоном в межах звільнених Київської, Чернігівської та Сумської областей вони вийшли на всі ділянки та облаштовують опорні пункти, контрольні пости.

"Спочатку разом із ЗСУ відбувся вихід до прикордонних підрозділів та інших місць дислокації, а далі в напрямку лінії державного кордону, в тому числі пунктів пропуску... Наразі продовжуються заходи з розвідки місцевості в прикордонні, інженерне облаштування, створюються необхідні опорні пункти, пункти спостереження та контрольні пости, а також інші визначені місця для несення служби прикордонниками", - зауважив Демченко.

Читайте також: Війська рф відступили від кількох населених пунктів на Харківщині

Він наголосив, що в межах цих областей протяжність кордону з рф становить майже 1200 км. Через російську агресію класичної охорони кордону не відбувається, адже залишається небезпека мінування місцевості, роботи диверсійних груп та обстрілів із суміжної сторони.

Як повідомлялось, 24 лютого російські війська розпочали повномасштабне вторгнення в Україну. Вони руйнують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

Наприкінці березня - початку квітня українська армія звільнила Київщину, Чернігівщину і Сумщину від російських загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-