НАТО може підключитися до евакуації цивільних із Маріуполя – Нуланд

НАТО може підключитися до евакуації цивільних із Маріуполя – Нуланд

Укрінформ
Союзники по НАТО можуть бути залучені до зусиль щодо безпечного виведення цивільного населення й поранених з оточеного російськими військами Маріуполя.

Про це сказала телеканалу CNN заступниця державного секретаря США Вікторія Нуланд, передає Укрінформ.

«Була певна надія, що росіяни можуть дозволити безпечне виведення цивільних і поранених військових з Маріуполя», - цитує телеканал заступницю держсекретаря США.

Нуланд додала, що, на її думку, якщо це станеться, «в цьому будуть задіяні союзники по НАТО». Представниця Держдепартаменту не уточнила, як саме Альянс може бути залучений до виведення людей.

Водночас вона зауважила, що такі домовленості «неодноразово зривалися», і зрештою, за її словами, саме російська сторона гарантує дозвіл для безпечного виведення людей.

Читайте також: У Маріуполі рашисти погрожують стріляти по людях, які виходять на вулицю без білих стрічок

Нуланд також зазначила, що облога Маріуполя і те, в який спосіб це відбувається, свідчить про «жорстокість цієї війни» і воєнні злочини, які чинить володимир путін.

Як повідомляв Укрінформ, агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу.

Президент Володимир Зеленський під час спільного з очільником Європейської ради Шарлем Мішелем брифінгу в Києві і середу заявив, що війська рф тримають в облозі близько 120 тисяч людей у Маріуполі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-