ЄС шукає шляхи для зупинення війни рф проти України відразу за кількома напрямками

ЄС шукає шляхи для зупинення війни рф проти України відразу за кількома напрямками

Укрінформ
Євросоюз докладає всіх дипломатичних зусиль для зупинення злочинної російської агресії проти України на двосторонньому та багатосторонньому рівнях, але враховує й ту обставину, що доля врегулювання конфлікту значною мірою залежить від ситуації на полі бою.

Про це сьогодні у Брюсселі під час брифінгу для преси заявив речник ЄС Пітер Стано, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наші зусилля включають також наш заклик до росії зупинити цю протизаконну агресію. Ми працюємо на багатосторонньому рівні, і суть ситуації, коли рішення можуть прийматися на полі бою, є лише ілюстрацією того, що відбувається просто зараз. Тому що росія не демонструє жодних ознак серйозного залучення та бажання відповісти на такі міжнародні заклики, зокрема, від ЄС та його країн-членів. Тож, безумовно, важливою є ситуація на полі бою, де Збройні Сили України обороняють свою країну та свій народ. Водночас, відбуваються дуже багато інших подій на політичному та дипломатичному рівнях», - сказав Стано.

Читайте також: Керівниці парламентів країн ЄС відвідають польсько-український кордон

Він нагадав, що Європейський Союз шукає шляхи для зупинення російської агресії проти України відразу за кількома напрямками. Один з них – це продовження фінансової економічної та політичної підтримки України, включаючи допомогу на розвиток спроможностей її Збройних Сил до захисту народу та всієї країни від вбивчих атак російської військової машини.

Ще один напрямок – це активне політичне залучення, яке Євросоюз здійснює спільно із міжнародними партнерами, на двосторонній або багатосторонній основі, в ООН або на рівні індивідуальних двосторонніх контактів, коли лідери ЄС або його країн-членів мають контакти з колегами у третіх країнах.

Читайте також: Україна опрацювала опитувальник щодо вступу в ЄС та чекає його швидкого рішення – Прем'єр

Заклики до Росії зупинити агресію проти України та відповідні заходи, на переконання кремля, є ще одним напрямком дипломатичних зусиль Євросоюзу.

Як повідомлялося, 24 лютого 2022 року росія продовжила військову агресію проти України, що почалася у 2014 році, та розпочала масовані бомбардування мирних українських міст та селищ. Російські військові розв’язали масовий терор на тимчасово окупованих територіях. Збройні Сили України та Сили територіальної оборони чинять запеклий опір російським загарбникам та завдають їм величезних втрат. На боротьбу із агресором піднявся весь народ України.

Читайте також: Дуда після наради президентів: росія не може перемогти у цій війні

Країни Європейського Союзу від початку вторгнення виявили солідарність із народом України. Зокрема, ЄС виділив 1,5 мільярда євро для постачання в Україну зброї та летального військового обладнання, що є першим таким випадком за всю його історію.

ЄС застосував вже п’ять послідовних пакетів економічних та індивідуальних санкцій проти росії та її чиновників, і готує шостий пакет секторальних санкцій, який може охоплювати ключовий російський імпорт енергоносіїв, зокрема, нафти, що на сьогодні залишається головним джерелом живлення російської «машини війни».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-