Кислиця в ООН: загарбники, як нацисти, вивозять українців із захоплених територій

Кислиця в ООН: загарбники, як нацисти, вивозять українців із захоплених територій

Укрінформ
російські загарбники продовжують насильно переселяти українців з тимчасово захоплених територій до росії, як це колись робила нацистська Німеччина.

Про це на засіданні Радбезу ООН повідомив постійний представник України при ООН Сергій Кислиця, передає власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку,

«Невід'ємним елементом такого переміщення є фільтраційні табори», - зазначив постпред. За його словами, не менш як 20 тисяч українців утримуються у фільтраційних таборах «на лінії Мангуш – Нікольське – Ялта та близько 5–7 тис. – у Безіменному Донецької області».

Читайте також: російська армія демонструвала «стійкість», тікаючи з награбованим з-під Києва – Кислиця в ООН

Громадян України відправляють до депресивних регіонів рф, зокрема в північні області та на острів Сахалін, зазначив він. При цьому їм видають документи, які забороняють залишати російські регіони протягом двох років.

Загалом, сказав постпред, на сьогодні на територію росії переселено понад 500 тис. українців, у тому числі 121 тис. дітей.

Читайте також: З Маріуполя загарбники примусово вивезли близько 150 дітей - правозахисники

Такі дії російських окупантів можуть бути кваліфіковані як викрадення людей і вимагають рішучої відповіді міжнародного співтовариства, насамперед відповідних структур ООН, підкреслив Кислиця.

«Щоразу здається, що ми вже звикли до ганебних методів російської війни. Але кожна свіжа новина з Маріуполя та десятків інших гарячих точок доводить, що росіяни здатні досягати нових висот», - зазначив він.

Читайте також: У Маріуполі - нова хвиля мародерства через ротацію російських військ

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок Рада Безпеки ООН обговорила гуманітарну ситуацію в Україні, спричинену російським вторгненням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-