З Маріуполя загарбники примусово вивезли близько 150 дітей - правозахисники

З Маріуполя загарбники примусово вивезли близько 150 дітей - правозахисники

Укрінформ
З Маріуполя російські військові примусово вивезли орієнтовно до 150 дітей, у тому числі з лікарні – близько 100 хворих та поранених дітей.

Про це Укрінформ повідомляє з посиланням на Кримську правозахисну групу.

“Російські військові примусово вивезли вже понад 100 дітей з Маріуполя в напрямку окупованого Донецька і російського Таганрога”, - повідомила голова КПГ Ольга Скрипник.

Вона розповіла, що за даними радника міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, більшість дітей вивезено з лікарень без батьків. Крім того, 16 дітей окупанти вивезли з одного з санаторіїв у Маріуполі.

Як уточнили в КПГ , за даними Андрющенко, викрадені діти не є дітьми-сиротами.

"Дітей-сиріт разом з дитячими будинками евакуювали з Маріуполя централізовано ще 24-25 лютого", - цитує чиновника КПГ.

Читайте також: Від долі Маріуполя залежатимуть і подальші дії російських військових - Зеленський

Як припускає Андрющенко, ймовірно, частина “викрадених дітей втратили батьків через воєнні злочини Росії”, але вони – “або мають опікунів на неокупованих територіях, або перебувають під опікою держави”.

За словами радника міського голови, на сьогодні російські загарбники примусово вивезли з Маріуполя орієнтовно від 130 до 150 дітей. Переважна більшість цих дітей, близько ста осіб, були примусово евакуйовані з лікарень - це поранені та хворі діти. Імовірно, що їх перевезено в місто Донецьк.

Як повідомляв Укрінформ, російські загарбники заявили, що з 18 квітня остаточно закриють Маріуполь на в’їзд і виїзд і заборонять переміщення, щоб провести фільтрацію 100% чоловіків, які залишились в місті.

Агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу.

Маріупольський міський голова раніше заявляв, що від початку російського вторгнення у місті загинули до 20 тисяч мирних жителів. Загарбники відбирають у маріупольців українські паспорти і насильно вивозять до росії та ОРДЛО.

У заблокованому місті залишаються ще близько 120 тисяч мирних жителів.

Нагадаємо, маленька мешканка Маріуполя Аліса, донька жінки-медика, яка вже понад 50 днів перебуває в одному з бункерів "Азовсталі, просить евакуювати її з міста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-