Світ має відповісти санкціями на спробу «рубльової окупації» півдня України - Зеленський

Світ має відповісти санкціями на спробу «рубльової окупації» півдня України - Зеленський

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський переконаний, що демократичний світ має зреагувати на те, що чинять російські загарбники в Херсонській та Запорізькій областях.

Як передає Укрінформ, про це Зеленський сказав у відеозверненні.

“Демократичний світ повинен відреагувати й на те, що окупанти роблять на півдні України - в Херсонській та Запорізькій областях. Там будують катівні, викрадають представників місцевої влади та усіх, кого вважають помітними для місцевих громад, шантажують учителів, крадуть гроші, направлені на виплату пенсій, блокують та крадуть гуманітарну допомогу, доводять людей до голоду”, - заявив Зеленський.

За його словами, “окупанти ще й намагаються відірвати Херсонську та Запорізьку області за прикладом так званих "днр" і "лнр" - переводять цю територію у рубльову зону і підпорядковують адміністративній машині росії”.

Читайте також: Награбоване на Херсонщині майно загарбники відправляють у Крим - Денісова

“Усе це вимагає більшої швидкості західних держав при підготовці нового потужного санкційного пакета. Відповіддю на спробу "рубльової окупації" Херсонської та Запорізької областей має бути повне охоплення санкціями російської банківської та фінансової систем. Бо вони - це частина окупаційної машини”, - наголосив Зеленський.

Він додав, що необхідність ембарго на постачання нафти з росії зростає з кожним днем.

“Кожен у Європі та Америці вже бачить, що росія відверто використовує енергоносії для намагання дестабілізувати західні суспільства. російська ставка на хаос на паливних ринках не має спрацювати”, - сказав Президент.

Читайте також: Прем’єр Польщі назвав заслабкими санкції проти рф

Також він звернувся до всіх, хто бореться за Україну в містах і громадах півдня нашої держави, хто захищає наші національні символи, свободу. “Кожен прояв такої боротьби ускладнює окупантам реалізацію їхнього завдання. Саботуйте розпорядження окупантів. Не співпрацюйте з ними. Протестуйте. Треба протриматися, щоб росії не вдалося спотворити життя ще в інших регіонах нашої держави, як у Донецьку та Луганську”, - наголосив глава Української держави.

В Україні триває повномасштабне вторгнення російської федерації, війська якої обстрілюють і знищують ключові об'єкти критичної та цивільної інфраструктури, жорстоко вбивають українців.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-