СБУ з початку війни викрила майже сотню російських ДРГ і затримала понад 300 колаборантів

СБУ з початку війни викрила майже сотню російських ДРГ і затримала понад 300 колаборантів

Відео
Укрінформ
Служба безпеки України з початку повномасштабного вторгнення російської федерації виявила майже 100 диверсійно-розвідувальних груп і затримала понад 300 колаборантів.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє у Фейсбуці.

«За цей період завдяки втручанню української спецслужби було ліквідовано диверсійно-розвідувальну групу, що планувала здійснити замах на Президента України Володимира Зеленського та вчинити диверсії у Києві та інших регіонах», - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що у Житомирській області СБУ нейтралізувала ворожу агентурну групу із шести осіб. Колаборанти виступали на підтримку повномасштабної агресії рф та закликали жителів регіону приєднуватись до ворогів.

Крім того, вони виправдовували бомбардування українських міст і вбивства мирних людей. Поширювали дезінформацію щодо ситуації на фронті, у тому числі заперечували злочини загарбників у Маріуполі. Зловмисники також «розганяли» ворожу пропаганду у соцмережах і вели агітаційні бесіди з громадянами.

Читайте також: Перехоплення СБУ: росія обстріляла село у Брянській області та звинуватила Україну

У Києві затримано двох жителів, які «вибивали» у власника СТО автомобілі преміум-класу нібито для потреб українських військових. У разі відмови віддати ключі від автівок клієнтів станції, бандити погрожували підприємцю фізичною розправою.

Під час обшуків в одного зі зловмисників вилучили декілька одиниць автоматичної зброї з боєприпасами.

У Волинській області заблоковано незаконний збут партії бронежилетів і касок, які ввезли на митну територію України як гуманітарну допомогу. Загальна вартість продукції становила 18 тис. доларів. Наразі затримали організатора схеми – жителя однієї з територіальних громад регіону.

Читайте також: Загарбники в Україні почуваються приреченими на смерть - СБУ

Крім того, на Черкащині контррозвідка СБУ затримала інформатора російських загарбників. «Ним виявився місцевий житель, завербований спецслужбами рф. Він збирав дані про розташування військових, стратегічно важливих об’єктів регіону, передавав окупантам інформацію про переміщення техніки ЗСУ», - ідеться в повідомленні.

За всіма викритими фактами тривають комплексні заходи: СБУ встановлює всіх осіб, причетних до злочинів, щоб притягнути їх до відповідальності.

Як повідомляв Укрінформ, 14 квітня у Львові заарештували місцеву жительку, яка публікувала у соціальних мережах точні дані про розташування українських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-