В ОРДЛО зірвали план примусової мобілізації - Міноборони

В ОРДЛО зірвали план примусової мобілізації - Міноборони

Укрінформ
План із мобілізації 26 тис. «резервістів» з території ОРДЛО до сухопутних військ РФ фактично зірвано.

Про це сказав на брифінгу речник Міноборони Олександр Мотузяник, повідомляє Укрінформ.

"Чоловіки призивного віку (18-65 років) всіляко уникають призову, не бажаючи ставати «гарматним м’ясом» в армії окупанта. Згідно з попередніми планами, за рахунок мобілізованих мали укомплектувати 17 стрілецьких полків у складі загальновійськових армій Південного та Західного во рф. Однак це завдання не виконане", - зазначив Мотузяник.

З особовим складом, який все ж вдалося залучити, не проводяться будь-які вишколи чи інструктажі. Також їх забезпечують не придатною для використання амуніцією та зброєю.

За його словами, представники армії РФ, що проводять рекрутинг, обіцяють залучати «новобранців» до завдань забезпечення контролю над окупованими територіями, охорони доріг та військових об’єктів, покращення оборонних позицій.

"Втім, як показує практика, такі мобілізовані з ОРДЛО складають найближчий резерв для поповнення втрат підрозділів, які беруть безпосередню участь у бойових діях проти України. Також саме їх, як найменш цінний «ресурс», використовують для проведення «розвідки боєм» для виявлення позицій українських захисників", сказав речник Міноборони.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Головного управління розвідки Міноборони, рф мобілізує з ОРДЛО осіб, які не підлягають призову, а також збільшує рознарядку на нову хвилю мобілізації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-