З початку повномасштабного вторгнення рф в Україну загинули 1932 цивільних - ООН

З початку повномасштабного вторгнення рф в Україну загинули 1932 цивільних - ООН

Виправлено
Укрінформ
Управління Верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ) зафіксувало 1932 випадки загибелі та 2589 випадків поранень цивільного населення України унаслідок російського повномасштабного вторгнення.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в щоденному повідомленні УВКПЛ, яке фіксує жертви від початку розв’язаної рф війни, опублікованому 13 квітня.

Зокрема, серед убитих - 485 чоловіків, 313 жінок, 31 дівчинка та 54 хлопчики, а також 72 дитини та 977 дорослих, стать яких поки що невідома.

Поранені 297 чоловіків, 222 жінки, 52 дівчинки та 52 хлопчики, а також 145 дітей та 1820 дорослих, стать яких поки що невідома.

Зауважується, що більшість смертей та поранень зумовлені застосуванням боєприпасів та вибухових речовин із великою площею враження, включаючи обстріли з важкої артилерії та реактивних систем залпового вогню, а також ракетні та повітряні удари.

УВКПЛ вважає, що фактичні цифри значно вищі, оскільки отримання інформації з деяких місць, де тривають інтенсивні бойові дії, затримується, а багато звітів усе ще очікують підтвердження. Це стосується, наприклад, Маріуполя та Волновахи (Донецька область), Ізюма (Харківська область), Сєвєродонецька та Рубіжного (Луганська область), Тростянця (Сумська область), де є повідомлення про численні жертви серед мирного населення. Ці цифри додатково підтверджуються і не включені у вищенаведену статистику.

Як повідомлялося, за даними Офісу генерального прокурора, станом на ранок 13 квітня внаслідок повномасштабного збройного вторгнення рф в Україні постраждали більше 540 дітей. При цьому 191 дитина загинула та більше 349 отримали поранення різного ступеня тяжкості.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

За даними ООН, кількість українських біженців перевищила 4,5 мільйона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-