В Україні загинула 191 дитина від початку повномасштабного вторгнення РФ

В Україні загинула 191 дитина від початку повномасштабного вторгнення РФ

Укрінформ
Унаслідок збройної агресії російської федерації в Україні загинула 191 дитина.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Телеграмі Офіс генерального прокурора з посиланням на дані ювенальних прокурорів.

«Станом на ранок 13 квітня 2022 року понад 540 дітей постраждали в Україні внаслідок збройної агресії російської федерації. При цьому 191 дитина загинула та понад 349 отримали поранення різного ступеня тяжкості», – ідеться у повідомленні.

Ці дані не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях.

Згідно з отриманими ювенальними прокурорами даними, найбільше постраждало дітей у Донецькій області – 113, Київській – 102, Харківській – 79, Чернігівській – 54, Миколаївській – 40, Херсонській – 38, Луганській – 36, Запорізькій – 23, Сумській – 16, Житомирській – 15, у Києві – 16.

Повідомляється, що під час фіксації кримінальних правопорушень, скоєних російськими загарбниками на території смт Бородянка та с. Королівка Київської області, виявлено обгорілі тіла 16-річної дівчини та 10-річного хлопчика.

Читайте також: Використовують дітей як «живий щит»: Кремінь про спроби поновити навчання у районах бойових дій

У понеділок, 11 квітня, збройні сили рф здійснили обстріл цивільної інфраструктури Харкова. Внаслідок цього загинули півторамісячна дитина та 12-річний підліток. Ще четверо дітей віком 1, 4, 5 та 9 років дістали поранення.

За даними ОГП, через бомбардування та обстріли пошкоджено 957 закладів освіти, з них 88 зруйновано повністю.

Читайте також: Майже дві третини українських дітей стали переміщеними особами - ЮНІСЕФ

Як повідомлялося, Управління Верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ) зафіксувало 1892 випадки загибелі та 2558 випадків поранень цивільного населення України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-