Майже дві третини українських дітей стали переміщеними особами - ЮНІСЕФ

Майже дві третини українських дітей стали переміщеними особами - ЮНІСЕФ

Укрінформ
Від початку повномасштабної російської агресії майже дві третини дітей в Україні стали переміщеними особами.

Як передає Укрінформ із посиланням на CNN, про це заявив директор з надзвичайних ситуацій ЮНІСЕФ Мануель Фонтейн.

«Лише за шість тижнів майже дві третини всіх українських дітей були переміщені. Вони мусили залишити все: свої домівки, школи, а часто й членів сім'ї», - сказав Фонтейн, виступаючи перед Радою Безпеки ООН.

Він наголосив, що з 3,2 мільйона дітей, які, за оцінками, залишилися у своїх домівках, майже половина може стикнутися із загрозою нестачі їжі. Через обстріли об'єктів інфраструктури та відключення електроенергії в Україні близько 1,4 мільйона людей залишилися без доступу до води. Ще 4,6 мільйона мають лише обмежений доступ до ресурсів.

Читайте також: Радбез ООН обговорить наслідки війни для жінок та дітей в Україні

Фонтейн додав, що ще гірша ситуація в Маріуполі та Херсоні, «де діти та їхні сім’ї тижнями сидять без води та каналізації, без регулярного постачання продуктів та медичного обслуговування. Вони ховаються у будинках та підвалах, чекаючи, коли закінчаться бомбардування та насильство».

Директор ЮНІСЕФ з надзвичайних ситуацій також висловив стурбованість наявністю «вибухонебезпечних залишків війни», які наражають дітей на ризик смерті та травм, а також перешкоджати освіті.

«Закриття шкіл по всій країні впливає на навчання і майбутнє - це 5,7 мільйона дітей шкільного віку та 1,5 мільйона студентів у вищих навчальних закладах», - сказав Фонтейн.

Читайте також: Україна і ЮНІСЕФ запускають спільну програму підтримки вимушених переселенців

24 лютого російський президент володимир путін розпочав широкомасштабне вторгнення в Україну. російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та Криму. Вони руйнують міста, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, житлові будинки, вбивають мирне населення, вчиняють злочини проти людяності.

Фото: CTK Photo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-