Україна і ЮНІСЕФ запускають спільну програму підтримки вимушених переселенців

Україна і ЮНІСЕФ запускають спільну програму підтримки вимушених переселенців

Укрінформ
Уряд України і ЮНІСЕФ запускають спільну програму підтримки тимчасово переміщеним особам.

Про це на брифінгу повідомила віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, передає кореспондент Укрінформу.

"Міжнародна організація ЮНІСЕФ разом з нашим урядом напрацювали та прийняли постанову, за якою починає працювати програма додаткової допомоги для вирішення нагальних проблем за місцем переміщення наших українців і українок. Ми розуміємо, що ви втратили житло, втратили можливість нормально жити й зараз у вас є нагальні потреби, які треба задовольнити. Тому розміщення, отримання продуктів харчування, медикаментів, меддопомоги — це все буде покривати, принаймні частково, ця програма”, - сказала Верещук.

За її словами, передусім допомога надаватиметься сім’ям з дітьми, багатодітним родинам, сім’ям з дітьми з інвалідністю.

Зокрема, право на додаткові виплати мають такі категорії населення: сім’ї, в яких троє і більше дітей, з яких принаймні одна дитина не досягла двох років; сім’ї, де двоє і більше дітей, з яких принаймні одна дитина має інвалідність. Грошова допомога в межах реалізації програми виплачуватиметься незалежно від отримання цими особами інших видів допомоги, у тому числі на проживання внутрішньо переміщеним особам.

Читайте також: ЮНІСЕФ допомагатиме найбільш вразливим категоріям населення України

Верещук зазначила, що виплата у розмірі 2220 грн на кожного члена сім’ї на місяць не більше як для п'ятьох осіб здійснюється одноразово одним платежем із розрахунку на три місяці.

Для отримання допомоги один з повнолітніх членів сім’ї має заповнити форму на отримання допомоги на офіційному сайті ЮНІСЕФ, у тому числі засобами єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатку “Дія”, зазначила урядовець.

Як повідомлялося, за даними ООН, від початку війни 4 млн людей виїхали з України. Ще 6,5 млн українців стали внутрішніми переселенцями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-