Використовують дітей як «живий щит»: Кремінь про спроби поновити навчання у районах бойових дій

Використовують дітей як «живий щит»: Кремінь про спроби поновити навчання у районах бойових дій

Укрінформ
Системні спроби загарбників поновити шкільне навчання у районах ведення бойових дій - це злочинне використання дітей як живого щита, а також продовження колонізаторської політики. 

Про це заявив у Фейсбуці уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, коментуючи поширену російськими пропагандистами інформацію про примусове навчання з 11 квітня дітей у школах Волновахи, передає Укрінформ.

"З відео в соцмережах видно, як відбувалась "святкова" лінійка. Примусово зігнані діти до закладу освіти, що пам'ятає страшні бої в місті 2014-го і теракт проти мирного населення 13 січня 2015-го, славне відродження життя наступними роками, а також героїчну оборону початку 2022-го, – це пропагандистська спроба створення “картинки”. Надалі це може бути використано зі злочинною, а не освітньою метою", - наголосив він.

Читайте також: У Чернігові загарбники розбомбили понад 60 шкіл та дитсадків

Мовний омбудсмен також зауважив, що окупанти намагаються поновити "навчальний процес" за російським законодавством, що не передбачає викладання української мови та літератури, історії України та зарубіжної літератури.

"Педагогічні й технічні працівники, які відмовляються співпрацювати з ворогом, стають жертвами погроз, залякувань, терору і викрадень. Злочинне полювання на освітян, а саме: збір списків учителів, обшуки та приниження мають перед собою одну мету. Це – придушення спротиву цивільного населення та фізичний примус до колаборантства", – наголосив Кремінь.

Як повідомлялося, раніше Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь закликав розбудовувати мережу безкоштовних курсів української мови. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-