Генерал США про битву за Донбас: росіяни борються лише чисельністю, а не умінням

Генерал США про битву за Донбас: росіяни борються лише чисельністю, а не умінням

Укрінформ
Відкрита степова місцевість сприятиме російському наступу на сході України, однак українська армія це може компенсувати, тому що росіяни борються чисельністю, а не умінням.

Таку думку висловив колишній директор ЦРУ, екскомандувач Центральним командуванням США та силами США і НАТО в Іраку й Афганістані генерал Девід Петреус під час обговорення Київського безпекового форуму, повідомляє Укрінформ.

Петреус вважає, що у битві за Київ, в якій «українці можуть святкувати перемогу», їм сприяла, зокрема, лісиста місцевість, натомість на сході та півдні переважають степові зони, які сприятимуть широкомасштабному наступу росії на Донбасі.

Читайте також: Битва за Донбас нагадає Другу світову війну – Кулеба

«Там відкрита місцевість, на відміну від того, як вона виглядає довкола Сум, Чернігова чи Києва. Тобто, це більш сприятлива територія для того, щоб піти широким фронтом, танковими силами та ін. Тому нам треба молитися, щоб, скажімо, були дощі і щоб рух бронетехніки рф був ускладнений через погодні умови», - сказав екскомандувач силами США.

Читайте також: Велика колона російських військ в Ростовській області рухається у бік Донбасу – CNN

«Ви вже показали здатність боротися і битися і успішно, і ефективно. І хоча місцевість буде не такою сприятливою для українських військ, менше з тим, можна якось це компенсувати, тому що росіяни борються лише чисельністю, а не умінням», - додав генерал.

Він наголосив, що війська рф поки безуспішно намагаються прорвати лінію оборони Збройних Сил України, щоб створити котел довкола українських сил.

Петреус також припускає, що російські війська біля Харкова мають на меті відтягувати на себе українських військових, щоб вони не могли діяти на інших напрямках. Генерал висловив захоплення діями українських сил у Миколаєві, які не дали росії просунутися до Одеси.

Читайте також: На Харківщині ЗСУ розбили колону танків за «наведенням» російського пропагандиста – журналіст

Як повідомляв Укрінформ, 9 квітня Президент Володимир Зеленський заявив, що російські загарбники зосереджують значні сили на сході та півдні України, проте він вірить у перемогу української армії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-