У Міноборони закликають українців не говорити з дивана про «зраду» і «всепропало»

У Міноборони закликають українців не говорити з дивана про «зраду» і «всепропало»

Укрінформ
Коли виникатиме чергова спокуса говорити про зраду і «всепропало», обговорювати на дивані воєнну стратегію, кожен українець повинен усвідомити, що проведення оборонних операцій не є темою для публічних обговорень.

Як передає Укрінформ, про це заступник міністра оборони України Ганна Маляр зазначила в пості на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Давайте виходити з того, що є глобальний оборонний задум і велика військова операція. Повною і системною інформацією про це володіє лише найвище військово-політичне керівництво. Більша частина цієї інформації з грифом "секретно". На всіх інших рівнях інформація і відповідно уява про ситуацію - обмежені. Тобто, особа, яка виконує бойове завдання на тактичному рівні, володіє інформацією, допустимою для цього рівня. Рішення щодо конкретних регіонів, населених пунктів чи конкретної операції приймаються з урахуванням: оборонного задуму в цілому; всіх наявних спроможностей; розрахунку дій ворога; з урахуванням загроз та перспектив. Тому висмикувати із загального задуму та глобальної оперативної картини фрагмент і починати його аналізувати, немає сенсу. Це лише деталь, яка не дає уяви про всю картину», - пояснила Маляр.

Читайте також: Маляр: Південь та схід – проміжні цілі перед повторною спробою рф захопити всю Україну

За її словами, варто розуміти, що військові не можуть розкривати публічно під час війни інформацію про те, яку допомогу вони надавали тому чи іншому підрозділу, що опинився в складній ситуації. Адже ворог одразу зрозуміє, що є канали надання допомоги.

Також військові не можуть розкривати під час війни свої плани. Військові не можуть і не повинні під час війни пояснювати, чому було прийнято те чи інше рішення - щодо дороги, мосту, літака, населеного пункту тощо. Річ у тім, що пояснення рішення - це пояснення деталей загального плану, в рамках якого прийнято це рішення.

Читайте також: Жодної стабілізації немає, ворог накопичує сили - Маляр

Заступник міністра оборони закликала вірити в наших захисників та готуватись до складних випробувань.

«Військовий - це насамперед професія. Люди, які приймають сьогодні військові рішення, багато років учились на цю професію і мають великий бойовий досвід з 2014 року. Це люди, які несуть відповідальність за свої рішення. Тож не варто перетворювати обговорення військових операцій на "футбол" - коли всі знають, як футболісту голи забивати. Це складна і виснажлива війна. Сили нерівні. І нас ще чекають складні випробування. Але за 47 днів війни наше вище військове командування довело всьому світу, що вміє успішно воювати, виходячи з наявних можливостей», - закликала Маляр.

Читайте також: Україна готова до будь-якого сценарію війни - Міноборони

24 лютого росія розпочала новий етап війни проти України, ворог здійснює масовані обстріли й бомбардування мирних українських міст та селищ. На боротьбу із загарбниками піднявся весь народ України. ЗСУ і Сили територіальної оборони зупинили наступ ворога та завдають йому великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-