Усе від боягузтва: Зеленський пояснив, чому рф бреше про війну в Україні

Усе від боягузтва: Зеленський пояснив, чому рф бреше про війну в Україні

Укрінформ
російська федерація звинувачує Україну в усіх злочинах, зокрема і воєнних, через власне боягузтво.

Про це Президент України Володимир Зеленський заявив у відеозверненні, передає Укрінформ.

«Що робить росія? Чим зайняті її посадовці, її пропагандисти та звичайні люди, які повторюють те, що почули по телебаченню? Вони тільки виправдовуються і заперечують. Намагаються перекласти відповідальність. Брешуть. І вже настільки втратили зв’язок із реальністю, що звинувачують нас у скоєнні навіть того, що очевидно для всіх у світі зробили саме російські війська», - сказав глава Української держави.

Він розповів, що в російській федерації продовжують звинувачувати українських військових у звірствах, вчинених у Бучі, попри те, що всьому світові очевидно, що це було зроблено, коли місто перебувало в окупації російською армією. Крім того, за словами Зеленського, захисників України звинувачують у ракетному ударі по вокзалу Краматорська - попри те, що він був анонсований російськими пропагандистами та скоєний з території росії.

Читайте також: Усі наші дії й кожна хвилина спрямовані на те, щоб росія визнала правду - Зеленський

«Про будь-яке наше зруйноване місто, про будь-яке спалене наше село вони кажуть однаково, що це також не вони, а нібито ми. російські військові добрехалися вже до того, що і після більш ніж шести тижнів війни стверджують, що нібито не влучили по жодному з цивільних об’єктів. А знаєте чому? Тому що це боягузтво. Тотальне. У всіх – знизу доверху», - вказав Президент.

На його переконання, росіяни бояться визнати, що їхня політика щодо України впродовж десятків років була помилкою і тільки зруйнувала все, що залишилося у відносинах України та росії з попередніх часів. Зеленський також упевнений, що вони бояться визнати, що десятки років робили помилкові ставки, витрачали колосальні ресурси на підтримку повних нікчем, яких вважали імовірними майбутніми героями.

Читайте також: Президент: Ми будемо залучати більше ресурсів на допомогу Україні

«Щоб не визнавати помилки, вони робили нові. Вони самі позбавили себе будь-яких політичних інструментів і, не бажаючи відмовлятися від нереалістичних амбіцій, розпочали цю війну. Причому, як і у всьому іншому, вони звинувачували нас, що війна почалась», - наголосив Зеленський.

Глава держави констатував, що російська федерація захопила Крим, знищила нормальне життя на Донбасі, збила малайзійський боїнг, вісім років вбивала людей, дітей на українській землі, зруйнувала найбільш могутній промисловий регіон сходу Європи, зламала життя мільйонам людей, розпочала проти українців повномасштабну війну, витратила на удари по Україні вже майже дві тисячі ракет, незліченну кількість авіабомб, артилерійські снаряди, міни, катувала, вбивала, депортувала сотні тисяч українців, українок, дітей, а винуватою у всьому робить Українську державу.

«Усе це пішло від боягузтва. Коли боягузтво наростає, воно перетворюється на катастрофу. Коли людям не вистачає сміливості, щоб визнати свої помилки, вибачитися, адаптуватися до реальності, навчитися, вони перетворюються на монстрів. А коли світ це ігнорує, монстри вирішують, ніби це світ повинен адаптуватися під них», - підкреслив Зеленський.

Читайте також: Свобода має перемогти: Зеленський опублікував світлини зі звільнених від загарбників міст

Він запевнив, що Україна все це зупинить, і російському боягузтву нічого не допоможе. «Настане день, коли їм доведеться все визнати. Визнати правду», - заявив глава Української держави.

Зеленський зауважив, що влада має чіткий алгоритм дій для досягнення цієї мети, зокрема в контексті оборони, дипломатії, економіки, інформаційного протистояння, юридичної відповідальності.

В Україні триває повномасштабна війна. російські загарбники обстрілюють і знищують ключові об'єкти критичної та цивільної інфраструктури, жорстоко катують і вбивають українців.

Фото: Верховна Рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-