У «магістральній» справі щодо вторгнення рф уже понад пів тисячі підозрюваних

У «магістральній» справі щодо вторгнення рф уже понад пів тисячі підозрюваних

Інфографіка
Укрінформ
У «магістральному» кримінальному провадженні щодо російської агресії в Україні уже 501 підозрювана особа - це представники військово-політичного керівництва рф.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора у Телеграмі.

«Магістральна справа щодо агресії рф: 501 підозрюваний – представники військово-політичного керівництва рф. Це – міністри, депутати, військове командування, посадовці, керівники правоохоронних відомств, розпалювачі війни та пропагандистів Кремля», - йдеться у повідомленні.

За останніми даними, українські правоохоронці зареєстрували 5377 злочинів агресії та воєнних злочинів рф, із них: 5214 - щодо порушення законів та звичаїв війни, 43 - планування, підготовки або розв’язання та ведення агресивної війни, 8 - щодо пропаганди війни, 112 - щодо інших злочинів.

Читайте також: путін є одним із відповідальних за воєнні злочини в Україні – Президент

Зазначається, що правоохоронці зареєстрували також 2607 злочинів проти нацбезпеки, з них: 1743 - щодо посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, 454 - держзради, 56 - диверсії, 354 - інші злочини.

24 лютого президент рф путін оголосив про початок широкомасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-