путін є одним із відповідальних за воєнні злочини в Україні – Президент

путін є одним із відповідальних за воєнні злочини в Україні – Президент

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський заявив, що російський президент володимир путін є одним із відповідальних за скоєні воєнні злочини в Україні після вторгнення військ рф в країну.

Як передає Укрінформ, про це Президент України Володимир Зеленський сказав в інтерв’ю американському телеканалу CBS News, повна версія якого вийде цієї неділі.

«Так, вважаю. Я вважаю, що він один із них», - відповів Зеленський на питання журналіста, чи вважає Глава держави путіна відповідальним за скоєні воєнні злочини в Україні.

За словами Зеленського, всі, хто ухвалив рішення або виконав указ, є винними у скоєні воєнних злочинів в Україні.

«Дивіться, я думаю що, всі, хто ухвалив рішення, видав указ, виконав указ, всіх, хто має до цього (скоєння воєнних злочинів – ред.) відношення. Я вважаю, що вони всі винні», - сказав Президент.

Глава держави зазначив, що СБУ перехопило ряд телефонних дзвінків російських солдатів своїм батькам, в яких вони розповіли, що саме вони вкрали та кого вони викрали.

Він додав, що є свідчення військовополонених, які визнали, що вбивали людей, також є затримані російські льотчики, у яких були мапи з цілями цивільної інфраструктури для завдання авіаударів.

Читайте також: Світ повинен розуміти, що українці захищають своє право жити – Зеленський

Як повідомлялося, понад 40 країн звернулися до Міжнародного кримінального суду в Гаазі щодо розслідування воєнних злочинів, скоєних росіянами в Україні.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-