Українська сміливість завдала армії рф небачених втрат - Зеленський

Українська сміливість завдала армії рф небачених втрат - Зеленський

Відео
Укрінформ
Українська сміливість уже завдала російській армії таких втрат, яких вона не бачила десятки років, хоча воює постійно.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський у відео з нагоди глобальної акції Stand Up For Ukraine, передає Укрінформ.

«45 днів повномасштабної війни, захисту від нападу росії, найбільшої держави у світі за площею, за агресивністю, за безкарністю. Але російське керівництво не врахувало один факт - що нападає на найбільшу державу у світі за сміливістю – на Україну. Ми не побоялись масованих ракетних ударів, російської авіації, довжелезних танкових колон. Українська сміливість уже нанесла російській армії таких втрат, яких вона не бачила десятки років, хоча воює постійно», - підкреслив Зеленський.

За його словами, українська сміливість уже обʼєднала весь демократичний світ, мільйони людей на всіх континентах у різних країнах бачать нашу сміливість.

Глава держави переконаний, що історія назавжди запамʼятає сміливість українців. «Але я хочу, щоб українська сміливість була доступна для всіх на Землі. Як ми захищаємось проти найбільшої тиранії у світі, так і всі інші люди на Землі повинні бути сміливими, щоб протистояти цій тиранії. Мають робити все, щоб змусити росію шукати миру, щоб змусити російських військових та їх командирів відповідати за всі скоєні ними злочини проти українців», - наголосив Президент.

Читайте також: Дуда: Потрібен новий План Маршалла для України

Зеленський наполягає на санкціях проти всіх російських банків та нафтовому ембарго проти росії. «Потрібно позбавити російську машину воєнних злочинів будь-якої можливості діяти. І надати Україні життєво необхідну допомогу. Ми запросили допомогу зброєю. Ми запросили допомогу фінансову. Ми запросили допомогу для українських переселенців», - сказав він.

Президент додав, що демократичний світ має силу, щоб допомогти, а українська сміливість заслуговує на повагу.

Як повідомлялося, 9 квітня у Варшаві за ініціативи Єврокомісії та за підтримки уряду Польщі відбувається глобальна благодійна акція Stand Up For Ukraine, головною метою якої є мобілізація коштів для допомоги біженцям з України та для надання допомоги Україні у відновленні зруйнованого російськими загарбниками.

Вже 45-й день триває повномасштабна російсько-українська війна. Війська російської федерації обстрілюють та знищують ключові об'єкти критичної та цивільної інфраструктури, жорстко вбивають українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-