Дуда: Потрібен новий План Маршалла для України

Дуда: Потрібен новий План Маршалла для України

Укрінформ
Президент Польщі Анджей Дуда наголошує, що українці нині воюють проти жорстокого російського агресора не лише за свою свободу, а й за спільні європейські цінності.

Про це він заявив під час виступу у Варшаві на благодійній акції Stand Up For Ukraine («Вставаймо за Україну»), повідомляє кореспондент Укрінформу

Польський лідер звернувся до українських захисників, назвав їх братами та сестрами, і наголосив, що їх боротьбу підтримують всі люди доброї волі.

«Ця акція є ще одним проявом міжнародної єдності. Ми всі підтримуємо ті самі цінності – мир, свободу, демократію, право на самовизначення. Ми зараз постаємо за Україну, але в той же час Україна постала за нас. Українці воюють не лише за свою свободу, але також за нашу свободу. Сьогодні ми підтримуємо мільйони українських біженців та людей, які потребують допомоги. Ми надсилаємо послання всім та кожному українцю, що перебувають у оточених містах та селищах. Це послання надії до хоробрих українських солдатів, героїв, які захищають свою країну від агресора: дорогі брати та сестри, ви не на самоті», - наголосив Дуда.

За його словами, дуже символічним є той факт, що благодійна акція відбувається в Польщі, оскільки саме його країна опинилася на лінії фронту після того, як росія розв’язала криваву війну проти України. У дуже багатьох вимірах громадяни Польщі були першими, хто прийшов на допомогу. Завдяки їх добрій волі найбільша кількість українців нині знайшла у Польщі новий дім, зазначив Дуда.

«Я дуже задоволений тим, що мій друг, Президент Володимир Зеленський приєднається до нас сьогодні. Він є зразком справжнього лідера та героя нашого часу. Багато було вже зроблено. Але у найближчому майбутньому Україна потребуватиме величезного економічного поштовху, подібного до того, що був запропонований Західній Європі після Другої світової війни, - потрібен новий План Маршалла для України», - сказав Президент Польщі.

Він висловив підтримку ініціативі уряду Польщі, який разом із європейськими та світовими партнерами зміг організувати сьогоднішню благодійну акцію, яка знаходить відгук по усьому світу.

Дуда згадав слова відомого польського музиканта Чеслава Немена про те, що людей доброї волі дуже багато, тож можна твердо вірити, що завдяки ним цей світ ніколи не загине.

«Так воно і є. Зараз дуже багато людей доброї волі стоять поряд з Україною. Сьогоднішня видатна подія посилає дуже потужний сигнал у цьому сенсі. Хай живе Україна!», - додав польський Президент.

Як повідомлялося, 24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Агресор здійснює масовані бомбардування мирних міст та селищ, російські військові розв’язали масовий терор на тимчасово захоплених територіях. Збройні сили України та Сили територіальної оборони чинять запеклий опір російським загарбникам та завдають їм величезних втрат.

Європейський Союз запровадив вже п’ять пакетів санкцій проти російської федерації, що спрямовані на обмеження можливостей кремля до продовження війни.

У суботу, 9 квітня, у Варшаві за ініціативи Єврокомісії та за підтримки уряду Польщі відбувається глобальна благодійна акція Stand Up For Ukraine, головною метою якої є мобілізація коштів для допомоги біженцям з України та для надання допомоги Україні у відновленні зруйнованого російськими загарбниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-