Чверть російських сил, задіяних в Україні, фактично недієздатні - CNN

Чверть російських сил, задіяних в Україні, фактично недієздатні - CNN

Укрінформ
Близько чверті російських сил, які використовувалися під час повномасштабного вторгнення в Україну, стали фактично недієздатними через серйозні втрати, погану матеріально-технічну базу та погане забезпечення.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN з посиланням на європейського чиновника.

Як зазначається, росія стягнула близько 120 батальйонних тактичних груп (БТГр) до України напередодні вторгнення. Через шість тижнів після початку війни приблизно 29 з них вийшли з ладу.

За словами чиновника, російські війська намагалися об’єднати деякі частини БТГр, що залишилися, у злагоджені бойові загони, використовуючи залишки двох або трьох БТГр, щоб спробувати створити одну.

Читайте також: росія втратила в Україні вже близько 19 100 осіб

Ці коментарі з’явилися на наступний день після того, як речник кремля дмитро пєсков в інтерв’ю Sky News визнав, що росія зазнала «значних втрат» своїх військ в Україні, назвавши це «величезною трагедією» для країни.

Як передає Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Європейський Союз, США, інші країни застосували потужні санкції проти росії як країни-агресора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-