Зеленський: Україна ніколи не використовувала зброю, щоб атакувати росію

Зеленський: Україна ніколи не використовувала зброю, щоб атакувати росію

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський вкотре наголошує, що Україна ніколи не використовувала зброю, щоб атакувати росію чи будь-яку іншу державу. Україна використовує зброю тільки для захисту.

Про це він заявив в інтерв'ю індійському ЗМІ Republic Media Network, відповідаючи на запитання стосовно побоювань Заходу, що Україна, отримавши зброю, зможе використати її проти території рф, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми ніколи не використовували зброю, щоб атакувати російську федерацією чи когось іншого. Ми використовуємо зброю тільки для того, щоб захищатися від тих, хто на нас наступає", - сказав Зеленський.

Він нагадав, що росія упродовж восьми років займалась провокаціями та пропагандою, показуючи, що по тимчасово окупованому Донецьку начебто завдавались удари з боку української армії. Однак при цьому, окрім фейкових відео, абсолютно жодних доказів і свідків не було знайдено. "росія постійно забуває, що зараз є супутники й усе можна побачити та перевірити. Тож вони настільки цинічні, що самі стріляли по собі", - зазначив Зеленський.

Читайте також: Зеленський хоче зустрітися з путіним, маючи домовленості з країнами-гарантами безпеки України

Але тим не менш, заявив він, увесь світ має розуміти, що війна іде на території України. "Вони, росіяни, до нас прийшли та повинні припинити своїми фейковими новинами обдурювати світ. Використовувати зброю проти мирних людей і навіть по тимчасово окупованій території Донбасу - ми ніколи цього не робили", - наголосив Президент.

24 лютого президент рф путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-