Німецька розвідка перехопила розмови російських загарбників про звірства у Бучі

Німецька розвідка перехопила розмови російських загарбників про звірства у Бучі

Укрінформ
російські солдати обговорювали свої звірства проти мирного населення в Бучі по радіо, частину радіотрафіка перехопила Федеральна служба розвідки Німеччини BND.

Про це повідомляє Spiegel, передає Укрінформ.

У перехопленому радіозв'язку йшлося про вбивства мирних жителів у Бучі, деякі радіоповідомлення можна співвіднести з трупами, які всі бачили на фотографіях з міста. Зокрема, в повідомленні по радіо один солдат сказав іншому, що він та його колеги збили велосипедиста. Зображення трупа на велосипеді облетіло світ. В іншому радіоповідомленні чоловік сказав: спочатку розпитуйте солдатів, а потім стріляйте в них.

Це є новими доказами звірств загарбників у Бучі. Про них BND уже поінформувала відповідні органи німецького Бундестагу.

Перехоплені BND записи свідчать про те, що звірства не були ані випадковими діями, ані діями окремих солдатів, які вийшли з-під контролю. Скоріше вбивство мирних жителів стало частиною норми російських військових операцій, можливо, частиною стратегії путіна. Йдеться про те, щоб поширити страх і терор серед мирного населення та задушити опір.

Читайте також: Штати вважають, що можуть ідентифікувати підрозділи рф, які вчинили звірства в Бучі – CNN

У матеріалі також видно, що ключову роль у звірствах відіграли співробітники російських найманців, таких як «Група Вагнера», які вже відзначилися своєю особливою жорстокістю у Сирії.

Читайте також: Події в Бучі «недалекі» від геноциду – британський прем’єр

Між тим, як повідомляє Укрінформ, у четвер на брифінгу в Берліні було повідомлено, що в Німеччині збиратимуть докази злочинів російської армії та начальників вищого рангу з тим, аби можливо було застосувати до них німецьке національне законодавство. Для цього використовуватимуть також дані BND.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-