Штати вважають, що можуть ідентифікувати підрозділи рф, які вчинили звірства в Бучі – CNN

Штати вважають, що можуть ідентифікувати підрозділи рф, які вчинили звірства в Бучі – CNN

Укрінформ
Сполучені Штати вважають, що їм вдасться ідентифікувати російські підрозділи, які вчинили звірства в Бучі.

Про це заявив американський чиновник, ознайомлений з останньою інформацією, передає Укрінформ із посиланням на CNN.

За його словами, виявлення осіб, причетних до цього, «наразі є надзвичайно важливим пріоритетом» для американської розвідувальної спільноти.

Збір та аналіз потоків розвідувальних даних з використанням усіх доступних інструментів та активів ведуться відколи стали відомі звірства, і США перебувають на межі «звуження» кола підозрюваних, зауважив чиновник.

Він наголосив, що немає впевненості, що США публічно оголосять про свої висновки, і може бути ухвалено рішення залишити це на розсуд України.

США також аналізують можливі ознаки того, що під час звірств у Бучі було більше одного підрозділу або групи російських військових. США намагаються визначити, чи було так, що один російський підрозділ відступав, а інший входив, додав чиновник.

Читайте також: Дуда: Після Бучі важко заперечувати, що росія чинить геноцид в Україні

Як повідомляв Укрінформ, Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область були звільнені від російських загарбників. У звільнених містах та селах зафіксовано масові вбивства росіянами цивільних осіб. Зокрема, у звільненій від загарбників Бучі виявили братську могилу, де поховано майже 300 осіб, по вулицях лежать десятки тіл, деякі з них із зав'язаними руками.

Українська делегація в ОБСЄ ініціювала спеціальне засідання Постійної ради ОБСЄ у зв’язку з масовими вбивствами та тортурами проти цивільних, вчинених російськими військами на Київщині, зокрема у Бучі.

Фото: Олег Ревега

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-