рф готується здійснити у Бєлгороді нові провокації - ЦПД

рф готується здійснити у Бєлгороді нові провокації - ЦПД

Укрінформ
росія готується здійснити в Бєлгороді нові провокації.

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при РНБО України повідомляє в Телеграмі.

"ЦПД при РНБО України підтверджує, що рф готує нові провокації в Бєлгороді та продовжує звинувачувати в усьому Україну", - йдеться в повідомленні.

Згідно з даними Центру, 6 квітня мер Бєлгорода а.іванов повідомив про евакуацію всіх шкіл міста та області. За його словами, вранці на електронну пошту місцевого центру освіти нібито надійшло повідомлення про мінування всіх навчальних закладів.

Генеральний штаб Збройних сил України 4 квітня повідомляв, що окремі підрозділи збройних сил росії зі складу повітряно-десантних військ перекидаються до Бєлгорода.

1 квітня була створена історія з підривом нафтобази, яку спростувала група журналістів-розслідувачів Conflict Intelligence Team, довівши, що запуск крилатої ракети відбувся з території росії.

Читайте також: Міноборони прокоментувало пожежу на нафтобазі у Бєлгороді

5 квітня з'явилася інформація, що місцеві почали труїти голубів, боячись їх як "заражених засланців з України". Відносно цього ЦПД нагадує, що поширюваний роспропагандою фейк про біолабораторії в Україні раніше спростував у інтерв'ю російським засобам масової інформації Президент України Володимир Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, у березні міністерство оборони рф заявило про нібито підготовку українською стороною провокації з використанням отруйних речовин "для звинувачення росії у застосуванні хімічної зброї". Запущений російським відомством фейк спростувала Служба безпеки України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-