Загарбники викрадають цивільних чоловіків, яких видають за «військовополонених» – Денісова

Загарбники викрадають цивільних чоловіків, яких видають за «військовополонених» – Денісова

Укрінформ
Уповноважена Верховна Ради з прав людини Людмила Денісова заявила, що має свідчення про викрадення російськими військовими цивільних українців, яких тепер показують у російських ЗМІ як «полонених» військовослужбовців ЗСУ.

Про це вона повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Є свідчення, що відступаючи з Київської області, російські війська викрадали цивільних українців, яких тепер демонструють у російських ЗМІ як «полонених» військовослужбовців Збройних сил України. Наших громадян перевдягли у військову форму та змушують брати участь у пропагандистських відеороликах у YouTube та на телеканалах. Одного із чоловіків на відео впізнали його рідні», - уточнила Денісова.

Читайте також: Рашисти нарощують геноцид українців у Маріуполі – омбудсмен

За її словами, про масове захоплення мирних жителів стало відомо також від звільненого з російського полону українського військовослужбовця, який повідомив про перебування у СІЗО Курська (рф) більше 40 українських цивільних полонених.

Фото: Людмила Денісова, ФБ

Окрім того, як зазначила Денісова, у рашистських ЗМІ у вівторок з’явилася інформація про нібито ліквідацію 93 «українських дезертирів» з Маріуполя, які втікали в цивільному одязі. «Фактично це може свідчити про масову страту цивільних громадян України», - заявила вона.

Денісова закликала Комісію ООН з розслідування порушень прав людини під час вторгнення росії в Україну та експертну місію, створену державами-учасницями ОБСЄ відповідно до Московського механізму, врахувати ці злочини та порушення прав людини рф в Україні.

Читайте також: У Мелітополі загарбники почали масовий терор та мародерство у великих масштабах

Як повідомлялося, з 24 лютого триває російське вторгнення до України. рф обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-